Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Radovi vrijedni 140 tisuća kuna

Autor:

14.07.2009. 22:00
Radovi vrijedni 140 tisuća kuna

Foto: Tomislav JERAK



Do ovih je radova došlo na našu inicijativu, jer smo već neko vrijeme imali problema s vodovodnim instalacijama, svako malo smo morali popravljati parket, izolacija je bila loša, kazao je Marinko Vidaić
Iako im je put k ostvarivanju svojih prava u najmanju ruku trnovit, a krajnji cilj dalek i teško ostvariv, članovi Udruge slijepih Zadarske županije, za koji će dan uživati u puno ugodnijem, svježijem i ljepšem prostoru. Naime, već više od mjesec dana prostorije ove zadarske udruge su u obnovi, a tamo se izvode opsežni radovi koje, u vrijednosti od nešto više od 141 tisuću kuna, bez PDV-a, financira Grad Zadar, a radove izvodi tvrtka Ploter.
– U ovom prostoru smo od 6. srpnja 2000. godine, kada je bila prva adaptacija. Par godina nakon toga imali smo manju adaptaciju, a ovo sada je zapravo prva velika obnova prostora. Do ovih je radova došlo na našu inicijativu, jer smo već neko vrijeme imali problema s vodovodnim instalacijama, svako malo smo morali popravljati parket, izolacija je bila loša, kazao je Marinko Vidaić, predsjednik zadarske Udruge slijepih, kazavši da su se na prostoru od oko 100 kvadrata radovi izvodili u tri dijela, od kojih bi radovi na onom posljednjem dijelu trebali biti gotovi do kraja ovog tjedna.
Vidaić je tako pojasnio da je u sklopu ovih radova obnovljen kompletan pod, obnovljena je elektro i vodovodna izolacija, stolarija, keramika, a zidovi su osvježeni novim bojama.