Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Avi, njenoj majci i Špiri novo ročište zakazano u rujnu

Autor: Suzana Bandić

14.07.2010. 22:00
Avi, njenoj majci i Špiri novo ročište zakazano u rujnu


“No comment”, bilo je sve što je Ava jučer bila spremna reći novinarima, a ni službeno se nije moglo doznati više detalja o suđenju koje se jučer održavalo iza zatvorenih vrata
Inače pričljiva Ava Karabatić, manekenka i bivša “farmerica” jučer je izlazeći iz Općinskog suda u Zadru gdje je iza zatvorenih vrata sudnice nastavljeno suđenje njoj, njenoj majci Sanji (40) i zaručniku Špiri Miličiću (25) zbog iznude sveučilišnog profesora Živka Nižića (66), izustila tek “no comment”. Vidno mršavija Ava koja je na sud došla u uskim trapericama i vrtoglavo visokim potpeticama poslušala je svog odvjetnika Franu Grbića koji joj je, s obzirom da je Nižićev odvjetnik Branimir Zorica na posljednjoj raspravi zatražio izuzeće javnosti zbog zaštite privatnosti i obiteljskog života, tako posavjetovao.
Više informacija o tijeku suđenja ni službeno se nije moglo doznati, no neslužbeno saznajemo da je jučerašnje ročište odgođeno za početak rujna zbog toga što nisu bila provedena zatražena vještačenja. Kako je u lipnju, na samom početku suđenja, prije no što je sudac Ivica Marinović izuzeo javnost, Špirina odvjetnica Tanja Budimir zatražila je psihološko vještačenje i socijalnu anamnezu za svog klijenta, za pretpostaviti je da je upravo stoga jučerašnje ročište odgođeno.
Podsjetimo, trojka je uhićena u listopadu prošle godine nakon što ih je profesor Nižić prijavio i Špiru navukao u policijsku klopku na Autobusnom kolodvoru u Zadru gdje mu je izručio označene novčanice. Nižić je kasnije u istrazi priznao kako je dvije tisuće eura darovao mladom paru jer voli pomagati mladima, a Avine optužbe o lascivnim porukama kao što su “sviđaš mi se”, “voliš li lizati” i slično, prokomentirao je novinarima kao njezinu mladenačku neozbiljnost.
Na posljednjem ročištu nakon čitanja optužnice troje okrivljenika pred Sudskim vijećem izjasnili su se o krivnji – Ava i njezina majka da se ne osjećaju krivima, dok je Špiro samo djelomično priznao krivnju. Profesor Nižić tada je iznio svoj iskaz i odgovarao na pitanja, dok će Špiro, Ava i njezina majka to učiniti tek po završetku dokaznog postupka.
Zbog djela za koja se terete, Avi i njenoj majci prijeti kazne zatvora do tri godine, a njezinom Špiri i do deset.