Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Fantela i Marenić krenuli sa 14. pozicije

Autor: Zrinka Grancarić

14.07.2010. 22:00
Fantela i Marenić krenuli sa 14. pozicije

Foto: Zvonko KUCELIN



Nakon prva tri plova na Svjetskom prvenstvu klase 470 Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar) su 14., a Lovro Ivanov i Marko Carić (Uskok, Zadar) 74. u konkurenciji 119 muških posada. Među 62 ženske posade Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok, Zadar) su nakon dva plova 29.
U jednom trenutku je u nizozemskom Haagu izgledalo kao da se neće jedriti ni drugog dana Svjetskog prvenstva klase 470. Suci su 238 jedriličara i 124 jedriličarke pozvali na more još oko 9.30 sati. No, na regatnom polju vjetra nije bilo pa su se oko podne vratili na kopno. Srećom, poslijepodne je ipak zapuhao lagani vjetar pa su muške posade odjedrile tri plova, a ženske dva. S mora su se vratili iza 19 sati.
Šime Fantela i Igor Marenić u prvim su nastupima bili 14., 5. i 5. Nešto slabiji startevi su odnijeli pokoju poziciju, međutim dva peta su izvanredni ulazi i dobro otvaranje prvenstva, bez velikih pogreški. U prvom plovu su iznenadili mladi 17-godišnjaci Lovro Ivanov i Marko Carić, kojima je ovo prva velika regata u seniorskom društvu. Prvu su oznaku u svojoj kvalifikacijskoj skupini obišli prvi, do cilja ih je prošlo nekoliko posada, zauzeli su šesto mjesto, što ni sami gotovo nisu mogli povjerovati. Sljedeća dva plova jedrili su oko 30. mjesta. Nepogrešivi su bili Australci Belcher i Page koji su pobijedili sva tri plova.
Enia Ninčević i Romana Župan su odjedrile konstantno, bile su dobre 13. i 15., a konstanta rezultata, i upravo ulaza među 15 u cilj, je ono na čemu djevojke najviše rade ove godine. Prve su Amerikanke Maxwell/Kinsolving.