Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Luka Kalmeta i trojica ortaka kažnjeni zbog nasilja

Autor: Suzana Bandić

14.07.2010. 22:00
Luka Kalmeta i trojica ortaka kažnjeni zbog nasilja

Foto: Tomislav JERAK



Luka Kalmeta, Toni Franov, Jakov Kalmeta i Dino Kereta, sva četvorica s predjela Arbanasa, nakon napada na dvojicu policajaca kazneno su prijavljeni zbog nasilničkog ponašanja. Luka Kalmeta prijavljen je i zbog prijetnje, a Kereta zbog preprodaje opojnih droga
Od ukupno šet osoba koje su u utorak navečer uhićene u Arbanasima zbog verbalnog i fizičkog napada na dvojicu policijskih pripravnika, zadarska je policija jučer kazneno prijavila Luku (33) i Jakova Kalmetu (27), Tonija Franova (27) i Dina Keretu (18), dok su dvojica puštena na slobodu.
Najpoznatiji među njima, Luka Kalmeta, sin pjevača Vilija Kalmete, bivši europski prvak u full contactu i član splitskog boksačkog kluba “Pitbull” prijavljen je zbog dva kaznena djela i to nasilničkog ponašanja i prijetnji policajcima. Jedva punoljetni Dino Kereta prijavljen je, također, zbog nasilničkog ponašanja, ali i zbog zloporabe opojnih droga koje su mu policajci u srijedu ujutro pronašli u pretrazi doma temeljenoj na nalogu istražnog suca Županijskog suda u Zadru za svu šestoricu osumnjičenika.
– U pretrazi doma koji koristi 18-godišnjak pronađeno je pet vrećica s oko 59 grama opojne droge marihuane, 17 grama speeda, 9,5 grama hašiša i dvije precizne vage – izvijestili su iz policije koja Keretu stoga sumnjiči i zbog zloporabe opojnih droga, odnosno preprodaju.
Toni Franov, Lukin nesuđeni vjenčani kum koji je na dan njegova vjenčanja “pao” u Dubrovniku zbog sumnje na umješanost u međunarodni lanac krijumčara opojnih droga zbog čega mu se sudilo na riječkom Županijskom sudu, kazneno je prijavljen zbog nasilničkog ponašanja jednako kao i Jakov Kalmeta, također stari policijski znanac.
Policijske djelatnike u civilu kojima su utvrđene lakše tjelesne ozljede osumnjičenici su verbalno i fizički napali na šetnici ispod Osnovne škole Kruna Krstića u Arbanasima, dok su se na biciklima vozili prema plaži. Iako se u policijskom izvješću navodi kako razlog napada nije poznat, neslužbeno se, međutim, moglo čuti kako su policajci prolazeći pored napuštenog i derutnog ugostiteljskog objekta odmah uz šetnicu gdje je u tom trenutku sjedila šestorka zbog mirisa koji su osjetili posumnjali na zloporabu marihuane nakon čega su se zaustavili te ih krenuli legitimirati. Vidjevši policijske značke četvorica od njih koji su kazneno i prijavljeni sručili su se na njih. Brojčano nadmoćni nadjačali su policajce i dali se u bijeg, no ubrzo su ih pronašli i uhitili djelatnici Interventne policije koji su kolegama priskočili u pomoć.
Kriminalističko istraživanje nad četvoricom za koje je utvrđena osnovana sumnja da su sudjelovali u napadu na policajce jučer je trajalo do poslijepodnevnih sati nakon čega su svi uz kaznene prijave privedeni dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.