Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Očekuje se preko 700 domaćih i stranih izlagača

Autor: Ivana Burica

14.07.2010. 22:00
Očekuje se preko 700 domaćih i stranih izlagača

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Dijana Katica najavila je da je od jučer na prodajnim mjestima Hrvatske lutrije u prodaji eko-etno srećka čijom se kupnjom potiče razvoj ruralnog turizma u Hrvatskoj. Cijena srećke je 5 kuna, a 363.120 dobitaka vrijedno je ukupno 2,7 milijuna kuna
Župan zadarski Stipe Zrilić, dogradonačelnik Zadra Darko Kasap uime pokrovitelja i suorganizatora te Dijana Katica, predsjednica Uprave Hrvatskog farmera d.d., uime organizatora, potpisali su jučer u ŠRC Višnjik Sporazum o pokroviteljstvu i zajedničkoj suradnji na organizaciji i provedbi 8. međunarodnog sajma proizvoda i usluga ruralnih područja – Eko-etno Hrvatska Europa Tour koji će se održati u Zadru u razdoblju od 13. do 17. listopada.
Važno je reći da se sajam prvi put održava izvan Zagreba, a Zadar je za domaćina izabran, među ostalim, i stoga što je Zadarska županija najnagrađivanija županija na Eko-etno sajmu.
Dijana Katica je u kratkom predstavljanju Sajma napomenula da je svrha njegova održavanja prezentacija ruralnih poduzetničkih projekata, tradicije, prirodne i kulturne baštine ruralnih područja Republike Hrvatske, ali i šire regije. Prošle je godine na sajmu nastupilo gotovo 700 izlagača iz svih županija te Europe, a sličan broj izlagača očekuje se i ove godine. U sklopu ovogodišnje manifestacije predviđen je bogat program – predstavljanje tradicijske arhitekture, starih zanata, autohtonih suvenira, tradicijske enogastronomije, predstavljanje ruralnog turizma, na programu su i nastupi KUD-ova te stručna popratna događanja. Katica je najavila i da je od jučer na prodajnim mjestima Hrvatske lutrije u prodaji eko-etno srećka čijom se kupnjom potiče razvoj ruralnog turizma u Hrvatskoj. Cijena srećke je 5 kuna, a 363.120 dobitaka vrijedno je ukupno 2,7 milijuna kuna.
Prije samog potpisivanja sporazuma nekoliko riječi kazali su i Darko Kasap te Stipe Zrilić.
Dogradonačelnik Kasap izrazio je tako zadovoljstvo zbog sudjelovanja u suorganizaciji sajma te time što će Zadru kao domaćinu manifestacija donijeti mnoge pogodnosti, među kojima i dobru priliku za produljenje turističke sezone.
Zadovoljan zbog potpisivanja Sporazuma bio je i župan Stipe Zrilić koji je naglasio da Zadarska županija ima bogatu tradicijsku baštinu koja svakako zaslužuje pažnju i potporu.
Zadarska županija ove je kao i prošle godine za predstavljanje na Eko-etno sajmu osigurala 70.000 kuna, a potporu sajmu svojim će besplatnim sudjelovanjem dati poduzetnici s područja Zadarske županije.
Prema riječima Dijane Katice, organizatori projekta lani su za iznajmljivanje dvorane, promidžbu te izgradnju štandova utrošili 1,3 milijuna kuna, a očekuje se da će sličan iznos biti uložen i ove godine.