Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Promocija u Zadru

Autor: Z L

14.07.2010. 22:00
Promocija u Zadru

Foto: Tomislav JERAK



Imamo neke planove, ali još nismo ništa sa sigurnošću dogovorili. Album bi trebao izaći 22. srpnja i na njemu će se nalaziti 16 pjesama iz našeg starog opusa
Album prvijenac vokalno instrumentalnog sastava Sexymotherfuckers, naziva “Didonanu” svjetlo dana ugledat će za tjedan dana. Na albumu će se nalaziti 16 njihovih pjesama, uključujući i prošlogodišnji hit “Ajme meni nije mi dobro”. Prema riječima Ive Petrića, vokala S.M.F.-a, još uvijek nisu sigurni gdje će biti promocija albuma, ali je to najvjerojatnije Zadar.
– Imamo neke planove, ali još nismo ništa sa sigurnošću dogovorili. Album bi trebao izaći 22. srpnja i na njemu će se nalaziti 16 pjesama iz našeg starog opusa. Bilo je zamišljeno da na albumu bude 18 pjesama, ali Emanuela i Mare najvjerojatnije će izaći u nekom bonus izdanju. Sve pjesme snimljene su u studiju, a “Ajme meni nije mi dobro” ostavili smo u staroj verziji, jer nam je bolje zvučala. Prva promocija bi trebala biti u Zadru, a 30. svibnja sviramo na Festivalu bodulske balade na Zlarinu, kazao nam je Petrić, dodajući da će tamo nastupiti uz Arsena Dedića, Žana i Mazgune te Kopito i Nenu Belana.
Sexymotherfuckersi postoje već 11 godina, a nastali su kao ideja Ive Petrića i Marina Mrve, koji su u tipični dalmatinski baladni rock ubacili fragmente etna, bluesa i otočnog rocka. Nakon snimanja prvog dema, koji je sadržavao 15 pjesama, sve se pokrenulo. S.M.F.- u se priključuju Marino Antišin i Obrad Bobo Egić. Njihova glazba dobija izvrsne ocjene od kritike, a materijal dobiva epitete – izvrsno odsviran, zanimljiv i duhovit te vrlo zarazan. Najveći uspjeh ostvaruju singlom “Ajme meni nije mi dobro”, koji je već prije izlaska njihova prvog albuma već je našao put do radio postaja i zauzeo prvo mjesto. Nema sumnje kako mnogi jedva čekaju izlazak ovoga albuma, a do izlaska mogu se zadovoljiti slušajući posljednji singl “Brod” na radio postajama širom Hrvatske.