Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Šljivo: Paški HDZ-a postao je podružnica paškog HSP-a

Autor: Alenka Festini

14.07.2010. 22:00
Šljivo: Paški HDZ-a postao je podružnica paškog HSP-a

Foto: Alenka FESTINI



Ne slažem se s radom paškog HDZ-a, no HDZ kao političku stranku na nivou županije ću uvijek podržavati. Na žalost, danas je paški HDZ-a postao svojevrsna podružnica paškog HSP-a, rekao je Vjekoslav Šljivo
Članstvo u HDZ-u stavio sam u funkciju zamrzavanja, kao vijećnik nastavljam s radom i to kao nezavisni vijećnik, a svoj vijećnički mandat koji sam osvojio na posljednjim lokalnim izborima ne dam stranci na raspolaganju, rekao je Vjekoslav Šljivo koji je jučer istaknuo svoje neslaganje s Odlukama GO HDZ-a Pag.
– Razlog je taj što se ne slažem s Odlukom GO HDZ-a o ulasku u koaliciji s HSP-om, HSLS-om, HNS-om, HSS-om i nezavisnom listom. Činjenica je da je HDZ već potpisao koaliciju s Paškom strankom Pag i to na gradskom trgu. O novoj koaliciji HDZ nije obavijestio niti jednom rječju sada već bivšeg koalicijskog partnera, što smatram da nije korektno. Istina je ta kako je GO HDZ-a na pretposljednjem sastanku donio Odluku u ulasku u novoj koaliciji, međutim, mi vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću ne znamo koje su Odluke dogovorene s novim koalicijskim partnerima. Napominjem da ću u radu Gradskom vijeću sudjelovati kao Nezavisni vijećnik i podržavat ću projekte koje su za dobrobit grada i građana Paga. Ne slažem se s radom paškog HDZ-a, no HDZ kao političku stranku na nivou županije ću uvijek podržavati. Na žalost, danas je paški HDZ postao svojevrsna podružnica paškog HSP-a, rekao je Vjekoslav Šljivo.
Naime, Šljivo je, kako navodi, član HDZ-a punih 17 godina. Na posljednjim Lokalnim izborima bio je kandidat za gradonačelnika Grada Paga ispred HDZ-a te nositelj liste i prvi na listi HDZ-a na Gradskom vijeću. Izborni rezultati su bili da je Šljivo ušao u drugi kandidacijski krug, međutim, najveći broj glasova dobio je Ante Fabijanić, kandidat koalicije HSP-a i HSLS-a, odnosno aktualni gradonačelnik grada Paga. Na izborima je HDZ osvojio tri mandata u Gradskom vijeću, a ušli su Vjekoslav Šljivo, Silvano Kuković i Branimir Paro Vidolin. Do nedugo u radu Gradskog vijeća HDZ je bio oporba, a odlaskom SDP-a iz koalicije HSP, HSLS, HNS, HSS i nezavisnom listom, do nedavnom predsjedniku Gradskog vijeća SDP-ocu Josipu Tičiću je izglasano nepovjerenje te je za novog predsjednika GV izabran HDZ-ovac Branimir Paro Vidolin.


Izbrisali ga iz stranke


Vezano sa Šljivinom odlukom, održana je sjednica Gradskog odbora HDZ-a Grada Paga te je donesena odluka da se iz članstva HDZ-a briše Vjekoslav Šljivo, budući da je on svojim istupanjem nanio štetu ugledu stranke. Razlozi za Šljivino brisanje članstva iz ove političke stranke navedeni su u priopćenju za javnost koje je potpisao Diogen Šuljić, predsjednik GO HDZ-a Pag u kojem se navodi:
– U svom istupu gospodin Šljivo iznio je cijeli niz poluistina i neistina. Kroz cjelokupno vrijeme članstva u HDZ-u bio je izrazito pasivan u svom djelovanju unutar stranke. Tijekom unutarstranačkih previranja prije lokalnih izbora 2009. godine stjecajem okolnosti je istaknut ispred stranke za kandidata za gradonačelnika te postavljen za nositelja liste HDZ-a za Gradsko vijeće Grada Paga. Samoinicijativnim vođenjem predizborne kampanje, HDZ nije postigao očekivane rezultate na izborima, a svojim istupima u kampanji onemogućio je bilo kakav dijalog sa strankama koje su formirale vlast nakon izbora. Također je potrebno napomenuti da gospodinu Šljivi nikada nije ponuđeno da obnaša funkciju predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Grada Paga niti je tu funkciju ikada obnašao, a nije bio ni kandidiran na provedenim unutarstranačkim izborima. Najavom izlaska iz stranke zbog svojih osobnih interesa i neslaganja, bitno je napomenuti da je gospodin Šljivo ušao u Gradsko vijeće kao vijećnik s liste HDZ-a i da je stranka ta koja ga je predložila i izvukla iz političke anonimnosti. Slijedom toga bilo bi politički korektno i moralno, na što se gospodin Šljivo stalno poziva, da vrati mandat stranci, a što je u skladu sa Statutom HDZ-a, stoji u priopćenju kojeg je potpisao Diogen Šuljić, predsjednik GO HDZ-a Grada Paga.