Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

TN Zaton zadarskog Turisthotela dobilo godišnju nagradu “Anton Štifanić”

Autor: Damir Maričić

14.07.2010. 22:00
TN Zaton zadarskog Turisthotela dobilo godišnju nagradu “Anton Štifanić”


Frane Skoblar, direktor Turisthotela izjavio je kako je čast biti prepoznat od profesionalaca te da je ovo osim priznanja i obveza, i podstrek – Sabor i Turističko vijeće očekuju ponavljanje lanjskih turističkih brojki uz nešto veću zaradu
Na 5. sjednici Sabora Hrvatske turističke zajednice u 12 sati u Ilirskoj dvorani Narodnog doma u Zagrebu upriličena je svečana dodjela Hrvatske turističke nagrade za životno djelo, kao i Godišnja turistička nagrada “Anton Štifanić” za 2009. godinu.
Među nagrađenim je Turističko naselje Zaton zadarskog Turisthotela, a uručena im je godišnja nagrada “Anton Štifanić” u kategoriji tvrtke. Nagradu je preuzeo predsjednik uprave Turisthotela Frane Skoblar.
Nagradu za životno djelo dobili su Ivan Gianni-Šegon; Godišnju nagradu “Anton Štifanić” u kategoriji pojedinac Janja Čeliković, Mario Jantol i Zlatko Salaj.
Hrvatska turistička zajednica održala je prije toga 16. sjednicu Turističkog vijeća s izvješćem o tijeku sezone i aktualnom stanju na tržištima; Projekt turističkog filma i spota – Jiri Menzel; Welcome – projekt promocije hrvatske pustolovne ponude itd.
Vjera u dobar srpanj i kolovoz
Prvi tjedni srpnja u Hrvatsku su doveli nešto više turista nego lani, što su dobre naznake i za kolovoz te se može očekivati da će se u ta dva ljetna mjeseca nadoknaditi minusi turističkog prometa u prvih šest mjeseci ove godine, a moguće ostvariti i blagi porasti, istaknuto je na današnjoj sjednici.
Predsjednik HTZ-a i ministar turizma Damir Bajs kazao je da je cilj ove godine ponoviti rezultate prošle te da sve vodi prema tome, ali da ipak treba biti oprezan u procjenama i spreman na razne aktivnosti kojima će se sezona stvarno dobro odraditi.
Najvažnije u svemu je zadržati dobar omjer vrijednosti za novac jer će, napomenuo je, konkurentske zemlje sa spuštanjem cijena pokušati privući što više turista ne bi li nadoknadile minuse iz prošlih godina.
Iznoseći podatke i predviđanja po jadranskim regijama predstavnici od Istre do Dubrovnika složili su se u ocjeni da su u prva dva tjedna srpnja anulirani minusi iz šest mjeseci te da svi do kraja glavnog ljetnog dijela sezone očekuju lanjski rezultat, a možda i poraste.
Pohvala poticajnim mjerama
Pritom Istra, kako je kazao Kristijan Šustar iz tvrtke “Maistra”, očekuje plus možda od jedan do dva posto, dok je Frane Skoblar iz zadarskog Turisthotela posebno naznačio važnost povećanja i preko 30 posto zračnih dolazaka na zadarsko područje.
Što se tiče Kvarnera Dragan Magaš, član Turističkog vijeća, kazao je da i oni očekuju poboljšanje rezultata u iduća dva mjeseca, ali da im je problem što je 15. lipnja počeo stečaj tvrtke “Jadran” u Crikvenici, kao i što je ovih dana najavljen stečaj tvrtke “Novi Resort” u Novom Vinodolskom.
Direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić, također, vjeruje da će sezone završiti ukupno na razini lanjske dodavši da bi financijski rezultat mogao biti i nešto bolji s obzirom da ove godine nije bilo toliko pritisaka na spuštanje cijena kao lani.
Turističko vijeće HTZ-a prihvatilo je i prijedlog da se iduće godine Hrvatska delegira domaćinom projekta TUI Inside, što podrazumijeva da će prodajni predstavnici tog najvećeg touroperatera iduće jeseni u više navrata doći u Hrvatsku promovirati, je dodatno u svojim prodajnim kanalima od čega bi Hrvatska već 2012. mogla očekivati i do 20 posto više turista s njemačkog tržišta.
Dogovoreno je i da se sa češkim filmskim redateljem Jiri Menzelom do kraja dogovori snimanje turističkog filma i promotivnog spota za Hrvatsku koji bi se trebao početi prikazivati iduće godine.
 


TN Zaton – jedan od najkvalitetnijih hrvatskih turističkih proizvoda


Zaton Holiday Resort, turističko naselje u vlasništvu tvrtke Turisthotel Zadar. Ovo turističko naselje iz godine u godinu pomiče granice kvalitete, a prema mišljenju mnogih, ovo je turističko naselje jedan od najkvalitetnijih hrvatskih turističkih proizvoda uopće te vodećih u segmentu kampinga. Turističko naselje Zaton Holiday Resort i Camping Zaton više su godina nositelji ADAC-ove oznake kvalitete Superplatz i član ekskluzivnog kamping kluba Leading Camping – ima velike zasluge za pozicioniranje Hrvatske kao poželjnog turističkog odredišta.
Do 1996. godine ovo je turističko naselje udomljavalo prognanike, a potom je započeo investicijski val koji ga je pozicionirao u vrh hrvatske turističke ponude. U sklopu naselja su 593 komforna i suvremeno uređena apartmana kategorije 3 i 4 zvjezdice. Kamp ima 1.500 parcela veličine od 80 do 130 metara sa svim priključcima za vodu, struju i odvodnju, moderne sanitarne blokove i ukupan standard 4 zvjezdice. Također je izgrađen i bazenski kompleks čime je učinjen snažni tržišni iskorak, osobito na tržištima sjeverne Europe. Turističko naselje Zaton krasi duga pješčana plaža, ugostiteljski objekti i sportski sadržaji te višejezični animacijski programi čime je ono idealno za obitelji s malom djecom.