Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vidikovac nudi drva i prekrasan pogled

Autor: Anamarija Bilan

14.07.2010. 22:00
Vidikovac nudi drva i prekrasan pogled

Foto: Zvonko KUCELIN



Osim kupaca drva na Vidikovac dolaze i brojni turisti kako bi uživali u pogledu na Zadar i okolicu. To je mjesto na koje pristaje i panoramski autobus tijekom svoje turističke vožnje po gradu
Na zadarskom Vidikovcu, mjestu odakle se pruža prekrasan pogled na arhipelag, ovih su se dana počela “reklamirati” drva za ogrjev. Naime, zemljište je u privatnom vlasništvu i vlasnik je odlučio tu postaviti drva za ogrjev i oglasiti njihovu prodaju.
Na prodaji su grab, bukva i hrast, a zainteresirani građani ih mogu naručiti putem telefonskog broja koji je zalijepljen na izloženim primjercima drva.
Osim kupaca drva na Vidikovac dolaze i brojni turisti kako bi uživali u pogledu na Zadar i okolicu. To je mjesto na koje pristaje i panoramski autobus tijekom svoje turističke vožnje po gradu.
Ivica Ramić, vlasnik panoramskog autobusa, nije htio komentirati situaciju vezanu uz Vidikovac, već je dodao da parkira autobus dalje od izloženih drva te turistima pokazuje masline i pogled, a nakon kratke stanke nastavlja s vožnjom.
Budući da je Vidikovac privatno zemljište, nitko od nadležnih službi ne može učiniti ništa kako bi se taj prostor uredio. Na vlasniku je da s njim radi što želi -, urediti ga kao turističko okupljalište ili mjesto na kojem će prodavati drva.