Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Luka Modrić podnio zahtjev za transferom

14.07.2011. 22:00
Luka Modrić podnio zahtjev za transferom


Znamo da Luka želi otići i to što je taj svoj zahtjev napisao na komadu papira neće ništa promijeniti – ustrajan je i dalje Harry Redknapp


Nema kraja trakavici oko  Luke Modrića, hrvatski reprezentativni veznjak po dolasku na turneju u Južnoafričku Republiku i službeno  je zatražio zahtjev za odlazak  iz Tottenhama! Konačni potez kojim bi izborio toliko  željeni transfer povukao je  nakon što je predsjednik  “spursa” Daniel Levy odbio  posljednju ponudu gradskog  rivala Chelseaja za njegove  usluge “tešku” 27 milijuna  funti (oko 30 milijuna eura).  Modrić je prošloga ljeta potpisao novi, petogodišnji ugovor s Tottenhamom, no i  dalje inzistira kako ima usmeni dogovor s predsjednikom Levyjem po kojem  može napustiti White Hart  Lane u slučaju “nemoralne  ponude”.
Popucale linije
 Hrvatski veznjak smatra da  je zov “penzionera” upravo takav, dok čelnik “spursa” očito  ne dijeli njegovo mišljenje.  Prije samo tjedan dana izgledalo je da je saga oko Modrićevog odlaska gotova.  Agent hrvatskog reprezentativca u razgovoru s novinarima je potvrdio kako njegov  pulen neće inzistirati na  odlasku. No, tijekom sastanka  između dviju strana očito su  “linije popucale” nakon čega  je Modrić “promijenio ploču”,  zamjerivši Levyju na glatkoj  odbijenici njegovih želja za  odlaskom.
Menadžer Tottenhama  Harry Redknapp izjavio je kako Modrićev zahtjev za odlaskom neće ništa promijeniti u  stavu kluba koji je odlučan u  namjeri da zadrži jednog od  najvažnijih igrača.
– Znamo da Luka želi otići i  to što je taj svoj zahtjev napisao na komadu papira neće  ništa promijeniti u našem stavu, a taj je da je Luka odličan  igrač kojega ne želimo izgubiti  – ustrajan je i dalje “crveni  Harry”.
Prijeti kazna
Iako je podnio zahtjev za  transferom, Modrić je s ostalim igračima Tottenhama  stigao u Južnoafričku Republiku gdje će momčad ostati  na desetodnevnim pripremama. Prema pisanju engleskih  medija, hrvatski se reprezentativac suigračima u Africi priključio jedino iz poštovanja  prema treneru Redknappu,  budući da je, navodno, zamisao bila da odlazak isforsira  neodlaskom na pripreme  “spursa” koje pod svaku cijenu  želi napustiti.
 – Nadam se da će mu boravak izvan Londona i malo  nogometa odagnati misli od  želje za odlaskom. Kada ponovo osjeti loptu i ekipu nadam se da će opet biti samo  naš i usmjeren na novu sezonu  u Tottenhamu – dodao je Redknapp.
Modriću zbog izjava u medijima o tome kako Levy krši  džentlmenski ugovor jer ga ne  pušta u veći klub, prijeti rigorozna klupska kazna u vidu  oduzimanja dvotjedne plaće ili  90 tisuća funti (100 tisuća eura).  Tijekom boravka u JAR-u, Tottenham će odigrati prijateljske  utakmice sa Kaiser Chiefsima i  Orlando Piratesima.