Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Noćno razgledavanje Novigrada

14.07.2011. 22:00
Noćno razgledavanje Novigrada


U Novigradu 3. kolovoza Na škalinan će se obilježiti Dan Općine Novigrad uz nastupe općinskih KUD-ova. Uslijedit će fešte i turniri, a osmišljen je i posve novi ovosezonski program noćnog razgledavanja Novigrada


U organizaciji Turističke zajednice Općine Novigrad i pod pokroviteljstvom  Općine Novigrad, po četrnaesti  put zaredom organiziraju se  kulturno-sportska događanja  pod zajedničkim nazivom “Lito  2011”.
Direktorica Turističke zajednice Petra Bolanča i stručna  suradnica Ivana Baraba te  načelnik Općine Joso Klapan  zadovoljni su pripremama za  sezonu. Načelnik je ukazao na  još jednu atraktivnu općinsku  investiciju.
Naime, baš ovih dana završena je izgradnja kamenih  skalina koje će turistima  olakšati pristup novigradskoj  tvrđavi.
Kalendar ovosezonskih događanja na prostoru Općine –  Novigrad, Paljuva i Pridrage  seže do početka rujna.
Tako su se već dogodile  izložbe, klapski nastupi i sportske manifestacije, a slijede:  izložba slika “Mali princ” autorice M. Meglić s gostima klapom Težaci iz Paljuva (14.  srpnja); koncert Petra Čulića  na gitari i Luke Gudelja, tenora  (15. srpnja); smotra folklora u  Pridragi “Dalmacijo, Pridragu  ti ljubim” (16. srpnja); predstava Kazališta “Smjehotići” –  Prizori iz bračnog života (19.  srpnja u Paljuvu); promenada  KUD-a Fortica Novigrad (22.  srpnja); memorijalni nogometni i boćarski turniri (23. srpnja u  Pridragi); predstava kazališta  Lectirum u Novigradu, Na škalinan (26. srpnja); nastup klape  “Sv. Juraj” Na škalinan (27.  srpnja); “Pridraška kulturna  večer i promocija Pridraškog  glasnika (28. srpnja te od 29. –  30. srpnja jazz večeri u Novigradu kao i 30. srpnja županijsko natjecanje u potezanju  konopa u Centru “Mile Čulina  Bulin” u Pridragi.
U Novigradu 3. kolovoza Na  škalinan će se obilježiti Dan  Općine Novigrad uz nastupe  općinskih KUD-ova iz Pridrage, Paljuva i Novigrada.
Uslijedit će fešte i turniri, a u  organizaciji Turističke zajednice i Muzeja Novigrad, u pratnji  djelatnika muzeja, (ponedjeljkom i srijedom) osmišljen je i  novi ovosezonski program  noćnog razgledavanja Novigrada.