Pivali bez greške i ušli u finale

Slika korisnika admin
Sebastian GOVORČIN
Dogodilo se da smo pivali bez greške i došli do finala - Ivica Sikirić Ićo

Nakon četrnaest  godina stanke sastala se klapa  Bibinje i otišla u finale ovogodišnjeg Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Iako bi  netko mogao pomisliti kako  se radi o početku nekog znanstveno fantastičnog romana,  to baš i nije tako. Došli su  tamo i te četvrte polufinalne  večeri doslovce pomeli konkurenciju.

- Imali smo iskustva iza  sebe, ali tko bi vjerovao da  ćemo ući baš u finale? Ali eto,  dogodilo se da smo pivali bez  greške i došli do finala, prokomentirao je plasman prvi  tenor klape Ivica Sikirić Ićo  koji s njom dijeli dobro i loše  još od samih početaka davne  1990. godine. Pjevao je s  klapom i kada je uslijedio  angažman u čuvenoj klapi  Trogir, no kada je počela solo  karijera i klapa je prestala s  radom:

- Malo smo se "štufali" i  svatko je svojim putem  otišao. Nalazili smo se i dalje,  pivali skupa uz večere, ali to  nije bilo ništa redovito. I evo  prošle godine smo ponovno  krenuli s profesoricom Ivom  Mustać Klarić. Jednostavno,  bez obzira na moj posao i  snimanje novog albuma, dođe  ti želja. Svi smo ista generacija i škola i rekli smo  "ajmo". Idemo se opet sastati,  jer ipak iza sebe imamo dosta  iskustva. I eto, prijavili smo se  na taj Omiš i došli u izlučnu  večer.

Očekivanja su postojala, ali  prvo mjesto na polufinalnoj  večeri ipak nisu planirali.

- To je za nas dosta veliki  uspjeh i s time smo zadovoljni. Bilo kakva druga  očekivanja su manje važna.  Veliki je uspjeh što smo nakon četrnaest godina stanke  ušli na finale. Sada je samo  bitno da na polufinalu otpjevamo u svom stilu i da nas  ljudi čuju. Žiri je taj koji će  odlučiti dalje, zaključuje.

Velikih priprema za Omiš  nije bilo, kaže, već je za  plasman presudilo iskustvo:

- I prije smo pjevali skupa.  No, kada dođeš na Omiš  nakon četrnaest godina i vidiš  sve te klape koje rade već  jako dugo vremena nije ti baš  svejedno. Ali te večeri pokupili smo najveći broj bodova i sretni smo zbog toga,  zaključuje Ićo te dodaje:

- Imamo tu neku boju koja  je jako bitna u klapskoj pismi,  neobičan timbar boja, bibinjski, ali ipak više baca na  trogirski. To je dosta cijenjeno, a to se vidjelo, pojašnjava.

Sada ih očekuje nešto više  priprema, a umjesto pjesama  "Na grebun oca mog" i  "Spoemni se jedno vrime" s  kojima su se predstavili  omiškoj publici u polufinalu,  postoji mogućnost da jednu  od navedenih zamjene s "Jubavi ufanje veliko".

- Imat ćemo više proba,  neke sitnice ćemo popraviti.  Sve već znamo, ali uvijek se  nađe nešto novo. A i svašta se  može roditi u budućnosti.  Postoji plan da i napravim  koncert s klapom, najavljuje  Ićo.

Jedan takav moći će se  pogledati već ove subote u  Bibano baru, pa navratite.

Postava klape Bibinje

Nakon četrnaest godina postava klape Bibinje je gotovo ista. Nadopunili su je s tri člana iz mlade klape Bibano, pa je tako danas sačinjava čak pet Sikirića, dva Režana te po jedan Bralić, Štrkalj, Šindija i Karaban.

Prvi tenor - Ivica Sikirić Ićo

Drugi tenor- Olivio Režan

Drugi tenor - Ivo Sikirić

Drugi tenor - Stipe Štrkalj

Bariton - Mate Sikirić

Bariton - Denis Sikirić

Bariton - Mislav Šindija

Bas - Zvonko Bralić

Bas - Ivica Režan

Bas - Matej Sikirić

Bas - Ivica Karaban

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno