Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Za zadnju fazu 300 tisuća kuna

14.07.2011. 22:00
Za zadnju fazu  300 tisuća kuna


Sve bi trebalo biti dovršeno za otprilike tjedan dana, a samo ova zadnja faza radova vrijedna je oko 300.000 kuna, dok se ukupna vrijednost projekta procjenjuje na nešto više od 700.000 kuna, kazao je Pešić


Iako su radovi na uređenju parkirališta i kompletnog prostora na gradskom predjelu poznatijem pod nazivom “kod starog groblja”, već odavno trebali biti dovršeni, oni su ovih dana u punom zamahu.
Nezadovoljstvo građana žitelja obližnjih zgrada te turista, zbog buke, prašine, ali i smeća, vrlo je veliko. No sve će to, kažu u gradskoj tvrtki Bošana, biti riješeno za svega nekoliko dana.
– Iskreno nam je žao što radovi nisu uspjeli biti dovršeni u roku, ali problemi s izvođačima te nepredviđeni radovi još od prve faze, odužili su dovršetak ovog projekta, kazao nam je direktor Bošane Krunoslav Pešić, dodajući da iako je ljeto i nije vrijeme za takve radove, moraju se dovršiti jer je svako odugovlačenje još gora opcija.
To najbolje znaju stanari triju obližnjih stambenih zgrada, kojima će dovršenjem ovih radova okoliš biti znatno čistiji i ljepši. Završni radovi koji se trenutačno izvode su nasipanje za asfaltiranje parkirališnog prostora, a potom slijedi ozelenjivanje dijela prostora u kojima će biti postavljene i ljuljačke za djecu. Na posebnom mjestu koje će biti označeno, bit će postavljeni boksovi za kontejnere od kojih će ključeve imati isključivo stanari spomenutih zgrada.
– Sve bi trebalo biti dovršeno za otprilike tjedan dana, a samo ova zadnja faza radova vrijedna je oko 300.000 kuna, dok se ukupna vrijednost projekta procjenjuje na nešto više od 700.000 kuna, kazao je Pešić.