Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Tražim preseljenje na +20, ni toplije ni hladnije

14.07.2012. 22:00


Ubijaju me ove vrućine, pa sam se odlučila utopit i rasfriškati. Nije mi se dalo u bodule, pa sam užicala priju da odemo zera dalje od grada gdje neće biti prevelika gužva. I da nije klasična plaža, jer mi se ne da bit tamo gdje visi čovjek na čovjeku. Gdje babe ronjaju, braća Slaveni traže morskog vrabeca, a lokalni galebovi ti se unose u bikini. Pa smo našle nekakve griže tamo na Murteru. Skinula se ja u toples, računam da me ništa i nitko iz Zadra ne može iznenaditi. Odlučila se opustiti maksimalno, dobit bojicu da me ne zajebavaju da sam gora od kakve Čehinje ili Poljakinje.
Taman sam se lijepo išla spustiti u more, okliznula sam se i jebala ježa. Doslovno. Jer nema bodlje od glupe beštije koja mi se nije zabila u stopalo. Prebrojala sam sve zvijezde po najgorem zvizdanu i sva sreća da sa sobom uvijek imam noktaricu i pincetu. Ali avaj, ježurka ježić je toliko penetrirao da ga se ničim nije moglo izvaditi. Ne da mi je propao dan na kupanju, nego i narednih pet dana života. Prvo mi je sve do doma nateklo, a onda sam pribjegla bakinom receptu i nogu preko noći natopila u maslinovo ulje. Pa ni to nije pomoglo. Nešto sam uspjela izvaditi, a ostalo nikako nisam mogla izvaditi. Pa je em boljelo, em se ugnojilo. Ne možeš hodat, ne možeš ništa, osim na paraolimpijske. A boli za popizdit. Pa sam morala uzet bolovanje. A šefica mi nije vjerovala da sam jebala ježa, pa sam joj kao dokaz morala slati gadljive mms-ove.
Od prije sam na poklon dobila i štake, da se bar do kvartovskog mogu spustit na kavu. A u kvartovskom sprdačina na moj račun – Mare se napokon napikla na nešto, pa makar i na ježa. Buahahaha, meni uopće nije bilo smješno. Još da znaju kako sve to booooliiii…
I još, kao da to nije dosta što se sručilo na moja nejaka pleća, crkla mi je i klima. Baš onda kad je najviše trebam. A nemam love za popravak, pa već danima dišem na škrge. Kad mi dođe stani-pani, zabijem glavu u lednicu na par minuta. Bar da mi glava bude bistra, kad se sve ostalo topi na 32 u stanu. A navečer je hladnije ispred kuće nego u stanu. Pa sam odlučila preseliti se na balkon. Dok ne smislim neko bolje rješenje.
Tražim preseljenje negdje na ugodnih 20, ali da ne bude ni toplije ni hladnije od toga. Jer mi je pun kufer više afanavanja po ovakvom vremenu. U kvartu se više ne čuju ni cvrčci, vjerojatno su i oni pocrkavali od ove nesnosne vrućine.
Mare ([email protected])