Oživjet će Duševića mlin i Vrsi - Mulo

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Polaganjem vijenaca na grobove poginulog branitelja Ivice Matuslovića i tragično preminulog općinskog vijećnika i urednika u Zadarskom listu Frane Vukića, svečanom sjednicom Općinskog vijeća i velikim pučkim veseljem na Staroj gusterni obilježen je sedmi rođendan Općine Vrsi.

Nakon uvodnog slova novog predsjednika Vijeća Srećka Maraša, načelnica Sandra Vukić u punom atriju osnovne škole detaljno se osvrnula na proteklu godinu te najavila nove projekte.

- Unatoč recesiji na području povijesnih Starih mirila izgrađena je mrtvačnica, na lokaciji Vrsi-Mulo nova tržnica sa svim sadržajima, u Poljicima moderno boćalište. Izgradila se nova općinska zgrada s dvije multimedijalne dvorane, TIC, dječji vrtić, dvije ambulante i dvije lučice sa svim popratnim sadržajima, društveni i boćarski dom, izgrađena je nova općinska zgrada i moderni TIC, započela je obnova dječjeg vrtića, nabrajala je Vukić.

Uređena je župna dvorana i dvorište župne kuće, obala na Vrsi-Mulo, započeta izgradnja vatrogasnog doma, obnovljena crkva sv. Jakova, otvorena je ljekarna, izrađena prostorno-planska dokumentacija industrijske zone Duševića mlina. Asfaltiralo se, tamponiralo puteve, saniralo odlagališta, mijenjalo vodovodne cijevi, širilo javnu rasvjetu...

I u narednom četverogodišnjem mandatu očekuje ih mnogo posla poput proširenja i izgradnje groblja u Vrsima s pristupnim putem, nogostupa do mrtvačnice, izrada projektne dokumentacije i izgradnja mrtvačnice u Poljicima, otvaranje dječjeg vrtića u Poljicima, nastavak uređenja obale i dviju novih lučica, uređenje vrškog boćališta, lovačke kuće s okolišem.

- Stavit ćemo u funkciju zonu Duševića mlina, turističku zonu na predjelu Vrsi-Mulo i Velika Rasovača, osnovnu školu ćemo osamostaliti i izgraditi sportsku dvoranu, istaknula je Vukić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno