Priča o ružnom pačetu iz knjižnice krenula na ljetnu turneju

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Ružno pače četvrta je premijera Dragon teatra u posljednjih  nekoliko mjeseci, a koja je jučer ujutro ispunila gledalište atrija Gradske  knjižnice Zadar. Poznatu priču Hansa Christiana Andersena došli su pogledati i veliki i mali, a radnju su im protumačili mladi glumci Lora Lekaj,  Lucija Matković, Elena Bukvić i Josip Gregov.

Režiju, dramatizaciju i produkciju potpisala je voditeljica Dragon teatra Maja Šimić, a kostimografiju  Anita Goreta. Radi se o četvrtoj produkciji ove godine, ali i prvoj ansambl predstavi koja kreće na ljetnu turneju,  pojasnila je Šimić.

- To je zapravo županijska predstava. Naime, dok su ostale 'osuđene'  više-manje na mjesta u kojima su nastale, ova predstava je namijenjena  baš gostovanjima. Premijera u Gradskoj knjižnici je tu da se ona pokaže  javnosti nakon čega kreće prava sudbina predstave, a to su gostovanja,  rekla je Šimić.

 Od prošle godine Dragon teatar u svoje koncepte uključuje i polaznike  svoje kazališne škole, a tako je bilo i za predstavu Ružno pače.

- Priča je rađena po klasiku, no uvijek ju nastojimo približiti današnjem vremenu duhovitim situacijama i dosjetkama. Važno nam je da  se i roditelji malo nasmiju - i oni su, s djecom, naša vjerna publika, kaže  redateljica.

Pokrovitelji predstave su Grad Zadar i Ministarstvo kulture, a podršku  je pružio AKC Nigdjezemska u osiguravanju prostora za vježbanje. Dio  proba tijekom tjedna odradili su u Gradskoj knjižnici Zadar od koje su i  na taj način dobili čvrstu podršku kroz uzajamnu suradnju.

Dragon teatru je ovo četvrta premijera u zadnja tri mjeseca.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno