Prijave za studij sestrinstva još do sutra popodne

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
ŠKOLOVANJE ZA SIGURNO RADNO MJESTO
Sveučilišna razina obrazovanja u području biomedicine i zdravstva, polje sestrinstvo, prepoznata je od ranije u SAD-u te u zemljama Europske unije (osobito u zemljama Skandinavije, Beneluxa, Velike Britanije i Irske)
UNIZD
U Hrvatskoj postoji povećana potreba za sestrinskim kadrom

Na Sveučilištu u Zadru ove je godine moguće upisati sveučilišni preddiplomski studij sestrinstva. Za sve atraktivnije zvanje prvostupnika i prvostupnice sestrinstva, nakon kojeg je moguće upisati diplomski studij, može se prijaviti 30 europskih državljana i dvoje izvaneuropskih. Prijave će se vršiti putem stranice "Postani student!", najkasnije od ponedjeljka, a kako je konačni rok za prijavu istog dana u 15:59 sati, svi pristupnici koji žele upisati ovaj studij morat će to napraviti u kratkom vremenskom roku. Svi kandidati koji su nisu prijavili Sestrinstvo, a to bi željeli, do navedenog roka mogu raditi promjene na svojim listama prioriteta.

Sveučilišna razina obrazovanja u području biomedicine i zdravstva, polje sestrinstvo, prepoznata je od ranije u SAD-u te u zemljama Europske unije (osobito u zemljama Skandinavije, Beneluxa, Velike Britanije i Irske). Program studija je usmjeren na znanstveno i stručno usavršavanje nakon kojega će prvostupnici imati mogućnost raditi na visoko odgovornim dužnostima u sustavu pružanja zdravstvene njege, u edukaciji budućih medicinski sestara kao i nastaviti obrazovanje na višoj razini.

U svim zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj trenutno je zaposleno oko 28 tisuća medicinskih sestara sa završenom srednjom školom, te oko 6,5 tisuća s višim ili visokim stupnjem stručnog obrazovanja. U Hrvatskoj postoji povećana potreba za sestrinskim kadrom, medicinskim sestrama koje će vladati elementarnim znanjima i vještinama, ali i visokoobrazovanim medicinskim sestrama za područje upravljanja i rukovođenja, javnog zdravstva, zdravstvene njege u zajednici i obrazovanja budućih mladih stručnjaka iz sestrinstva i srodnih područja.

Deset kandidata se prima na izvanredni studij, putem razredbenog postupka.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno