Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ako netko i dođe onda bira ono što je najjeftinije, magnet ili razglednice

15.07.2020. 09:33


Koronakriza i epidemiološke mjere nisu pogodile samo ugostiteljske objekte koji su o ovo doba godine znali bili dupkom puni. Pošast korone pogodila je i vlasnike suvenirnica, ali i štandova, koji su se požalili i složno potvrdili kako ne pamte goru sezonu od ove. Nedostatak kruzera, ali i domaćih i stranih gostiju izaziva strah kako za vlasnike zadarskih suvenirnica, tako i za njihove djelatnike, kojima je ljeto jedino doba godine kada mogu raditi i nešto zaraditi.
– Ne znam što će biti od ove sezone, ovo je sve skupa jako loše, promet je pao za 80 posto u odnosu na prošlu godinu, rekla je jedna djelatnica koja radi u suvenirnici, ističući kako se brine da bi vlasnik zbog lošeg prometa mogao staviti ključ u bravu, što bi za nju bilo kobno jer posla nema, a zima se bliži.
Što se tiče dobro poznatih štandova, koji su narijetko značili sinonim ljeta zbog okupljanja turista koji su rado znali odvojiti koju kunu kako bi kupili neki suvenir koji bi ih podsjećao na more, Dalmaciju i Zadar, uglavnom su bez kupaca.
– Sve je to slabo, nema nikoga. Ako netko i dođe onda bira ono što je najjeftinije, magnet ili razglednice, a od toga zarade nema, rekla je jedna djelatnica sa štanda, prisjećajući se prijašnjih godina kada je u ovo vrijeme bilo turista neovisno je li podne ili ponoć.