Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Plenković: Ima novih imena u Vladi i bit će manje ministara. U priči oko Von der Leyen ne vidim neku dramu

15.07.2020. 13:50


“Predstavio sam kolegama dinamiku aktivnosti. Nakon što sutra budu objavljeni službeni rezultati izbora imat ću sastanak s Predsjednikom i nakon što dobijem mandat skupa s predsjednikom Sabora ćemo dogovoriti konstituirajuću sjednicu novog saziva Sabora koja je predviđena za sredinu idućeg tjedna – rekao je novi/stari premijer Andrej Plenković nakon sastanka s partnerima u zagrebačkom restoranu Baltazar.
Najavio je da će idućeg tjenda predstaviti program Vlade, ali nije htio otkrivati imena novih ministara.
“Sve smo dogovorili i sve znamo, sva imena, ali prvo ćemo ih iskomunicirati s tijelima stranke. Bit će u Vladi ministara koji do sada nisu bili ministri i Vlada će biti manja nego sada- rekao je Plenković odbijajući dati konkretnije informacije o broju ministarstva.
Priču oko predsjednice Europske komisije Von der Leyen odnosno bure koja se digla oko njenog sudjelovanja u preidzbornom spotu HDZ-a, Plenković ne vidi problematičnom.
– Ne vidim tu neku veliku dramu. Uostalom nije ona postala predsjednica EK iz vakuuma, iza nje stoji CDU, Europska pučka stranka. Pa ako hoćete i zahvaljujući Hrvatskoj je postala predsjednica EK. Ne vidim neki problem tu, neka taj proces ide dalje vidjet ćemo što će biti, ali to mi se čini tako malo i ne pretjerano dramatično – rekao je Plenković.
Slično je reagirao i na pitanje o veledrogerijama odnosno dugovima za lijekove objasnivši da će ministar Vili Beroš “razgovarati s njima i riješiti taj problem”.