Cilj je inovativna i razigrana pedagogija za obrazovanje o održivom razvoju

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Odgojiteljice DV-a Radost, u sklopu projekta Greenopolis, na seminaru na Kreti
Autor: 
Projekt također nudi program obuke odgojitelja, čiji je cilj pripremiti odgojitelje i učitelje da pristupe temi održivi razvoj s malom djecom. DV Radost jedina je odgojno obrazovna ustanova iz Hrvatske koja sudjeluje u ovom projektu
Privatni album
Seminar se održao u Obrazovnom centru za zaštitu okoliša Vamos na Kreti

Od 28. lipnja do 2. srpnja odgojiteljice dječjeg vrtića Radost Renata Stipanov, Natalija Žorž Brusić, Vesna Antić, Ivana Ivetić i Jadranka Jurin sudjelovale su na seminaru za osposobljavanje odgojitelja i učitelja u okviru projekta Erasmus + KA201 »Greenopolis - interaktivna knjiga o održivom razvoju« koji je odobren u Poljskoj.
Seminar se održao u Obrazovnom centru za zaštitu okoliša Vamos na Kreti (Environmental Education Center of Vamos). U ovom međunarodnom projektu sudjeluje ukupno šest organizacija iz četiri različite zemlje (Hrvatska, Portugal, Poljska, Grčka) i odgojitelji i učitelji iz tih zemalja. Program je započeo 28. lipnja 2021. godine u objektima centra u Vamosu te su uslijedile prezentacije o obrazovanju za održivost u predškolskom odgoju i obrazovanju u Grčkoj, Poljskoj, Hrvatskoj i Portugalu. Sljedećih dana u gradskom parku u Chanii održavale su se radionice na otvorenom i edukacije o okolišu te se na kraju susreta održao sastanak partnera projekta na kojem su sudjelovale koordinatorice projekta, odgojiteljice Vesna Antić i Jadranka Jurin.
Cilj je kod djece od 3 do 6 godina pobuditi zanimanje za STEM. Ova se pedagogija temelji na interaktivnom eBooku za formalni i neformalni kontekst učenja. Uz e-knjigu, napravit će se vodič s aktivnostima za odgojitelje i učitelje koji će olakšati upotrebu e-knjige u kontekstu učenja. Projekt također nudi program obuke odgojitelja, čiji je cilj pripremiti odgojitelje i učitelje da pristupe temi održivi razvoj s malom djecom. DV Radost jedina je odgojno obrazovna ustanova iz Hrvatske koja sudjeluje u ovom projektu, a njime nastoje razviti svijest o važnosti održivog razvoja i usmjeravanje u pravcu kojim se pridonosi održivoj budućnosti današnjih i budućih generacija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno