Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Orlić: Želja nam je kroz sport ujediniti otok

15.07.2021. 11:19


Na otoku Pagu nakon više od pet godina stanke u ožujku ove godine revitaliziran je Rukometni klub Pag. Nakon četiri mjeseca upriličit će se veliki sportski događaj, u sklopu projekta Sportaonica kojeg vodi Novalja4Kids, prvi put predstavit će se Škola sporta Rukometnog kluba Pag.
– Škola sporta Rukometnog kluba Pag će se održati u prostoru školske dvorane Novalja u Novalji 17. srpnja s početkom u 9:00 sati, a trajat će do 10:30 sati. Školu sporta će voditi trenerice rukometa, proslavljena hrvatska rukometašica Maida Arslanagić i Nikolina Prtorić. Sve roditelje i djecu pozivamo da nam se pridruže i uključe u naš rad, sport znači život, pa započnimo živjeti punim plućima, kazao je Jure Orlić, predsjednik RK-a Pag.


Grad Pag i sport
Prijave na radionicu možete poslati putem online formulara na adresi https://www.rk-pag.hr/prijavanovalja2021/.
– Još jedna rukometna radionica u Pagu održat će se 25. kolovoza 2021. godine, a prijave na radionicu će se na vrijeme najaviti. Također na svim radionicama Škole sporta djeca će se moći prijaviti u Školu rukometa Rukometnog kluba Pag koja kreće u jesen 2021. godine na području grada Paga i grada Novalje, najavio je Orlić, inače majstor fotografije.
Roditelji koji za svoju djecu nisu u mogućnosti ispuniti prijavu na navedeni dan za pristup Školi rukometa RK-a Pag, istu mogu popuniti online na linku https://www.rk-pag.hr/uclani-se/
– Ovim putem se zahvaljujemo Maidi Arslanagić koja ujedno i vodi već dobro poznati projekt Novalja4Kids na ogromnoj pomoći u organizaciji i Gradu Pagu na financijskoj pomoći u realizaciji projekta Škole sportova Rukometnog kluba Pag, kazao je Orlić.


Magistra logopedije i sportskog menadžmenta
Maida Arslanagić je magistra logopedije i sportskog menadžmenta te licencirana trenerica rukometa.
– Maida Arslanagić, kći poznatoga rukometaša Abaza Arslanagića, bivša je rukometna reprezentativka Hrvatske, koja je nakon završetka sportske karijere nastavila živjeti u duhu sporta te osnovala i pokrenula rukometni program u gradu Zagrebu za djecu s teškoćama u razvoju pod nazivom »Moje pravo na rukomet«, a na Pagu vodi ljetne sportsko-kreativne škole, objasnio je Orlić.
Na izbornoj skupštini za novog predsjednika udruge jednoglasno je izabran Jure Orlić, za tajnicu Anđela Paladina, za članove Upravnog odbora kluba izabrani su: Maida Arslanagić, Anđela Paladina, Toni Galić, Nenad Paro i Jure Orlić, za članove Nadzornog odbora izabrani su: Ivan Buljanović, Ivan Paro i Tin Fabijanić, a za likvidatora udruge izabrana Irena Buljanović.




Puno planova
– Ovo je otočni klub, jedini sportski klub cijelog otoka Paga. Želja nam je kroz sport ujediniti otok te žiteljima otoka Paga ponuditi udrugu koja će svojim radom promovirati prvenstveno sport kroz univerzalnu sportsku školu koju planiramo pokrenuti do jeseni 2021. godine, a onda stvoriti bazu za razvijanje rukometnog sporta, uz stručno rukovodstvo, trenere, pedagoge i stručnjake u sportskoj medicini, kazao je Orlić.
Želja im je, kaže on, stvoriti sredinu u kojoj će djeca učiti i steći znanje prvenstveno u rukometu, a kroz univerzalnu sportsku školu djeca će imati priliku upoznati i naučiti više sportova poput rukometa, odbojke, košarke, nogometa, atletike, gimnastike…
– Ispred nas je mnogo posla u stvaranju kvalitetne i nadasve stimulativne sportske sredine za djecu s našeg otoka. Cilj nam je ponuditi nešto novo, nešto što će egzistirati na znanju, ne samo na želji ili entuzijazmu. Planova ima puno i vjerujem da ćemo ih sve ostvariti, zaključio je Orlić.