Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pohrlili na cijepljenje: preko 150 Biograđana primilo Pfizerovo cjepivo

15.07.2021. 11:16


U organizaciji Grada Biograda na Moru i gradskog Stožera civilne zaštite, a u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zadar u ovom kraljevskom gradu u srcu Jadrana jučer je održano masovno cijepljenje za sve građene koji se još uvijek nisu cijepili, a u svrhu još bolje promocije cijepljenja protiv koronavirusa.
-Veliki uspjeh akcije, odazvalo se preko 150 Biograjki i Biograđana, objavila je gradska pročelnica Drina Bešenić, nova načelnica Stožera civilne zaštite grada Biograda na Moru.


Druga doza 18. kolovoza
Cijepljenje drugom dozom Pfizerovog cjepiva održat će se 18. kolovoza, također na istom mjestu u prizemlju Kulturnog centra, poznatijem Pučkom učilištu.
– Sigurnost svih naših građana na prvom nam je mjestu. Vjerujemo da ćemo cijepljenjem prije svega zaštititi naše građane i naše goste i tako osigurati bolje turističke rezultate. Veseli me dobar odaziv zaposlenika naših javnih ustanova koji su još jednom pokazali veliku odgovornost, kazala je Bešenić
Tim zadarskog Zavoda za javno zdravstvo predvodio je epidemiolog dr. Alan Medić.
– Cijepljenje nema alternativu, ili želimo povratak u život kakav je bio prije ili ne želimo. Želimo li turizam ili ne, zapitao se epidemiolog dr. Medić, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar.
Pozvao je sve ostale žitelje Biograda i Zadarske županije da se što prije odazovu cijepljenju jer je to najdjelotvorniji način zaštite od Covid-19.


Nije trepnuo, cijepljenje zavšilo
– Jedini način da izađemo iz ove priče je da se cijepimo, jer ako se cijepite, vi nećete ići u samoizolaciju, vi nećete biti bolesni i završiti u bolnici. Ova priča mora dobiti sretan epilog što prije, poručio je dr. Medić.
Bračni par Sandra i Alen Mikulić preboljeli su koronu prije dva i pol mjeseca, a ipak su došli na cijepljenje.
– Odlučili smo se cijepiti isključivo zbog osobne i sigurnosti obitelji. Kako stvari stoje, uskoro bi i na poslu mogli tražiti potvrdu o cijepljenju i dobro da ću je imati, rekao je Mikulić.
Nije Alen ni trepnuo, već je cijepljenje završilo.
– Nisam ni osjetio ubod igle. Za drugu dozu cjepiva dr. Medić nam je preporučio da za tri tjedna provjerimo količinu antitijela i ako bude velika nećemo se trebati po drugi put cijepiti. Bilo kako bilo, bez ikakvih ograničenja mogu ići u Split i navijati za mog Hajduka, razdragano će Mikulić.




Očuvanje zdravlja i najmilijih
Da sve protekne u najboljem redu pobrinuli su se članovi tima ZJZ-a Zadar koji su strpljivo i s velikim razumijevanjem pristupili svakom građaninu.
– Smatram da je sigurnije biti ciiepljen, nego se ne cijepiti, mišljenja je Boko Pešić.
Usprkos što se prethodno trebalo najaviti i putem e-maila poslati potrebne osobne podatke gužva ispred punkta je bila velika, s nestrpljenjem se čekao svoj red na cijepljenje.
– Mnogi nisu naklonjeni cijepljenju. Međutim, dok se smisli nešto drugo, cijepljenje je jedino jamstvo da nećemo ući u crvenu korona turističku zonu i da na jesen ne idemo u novo zaključavanje. To je i jedini način za očuvanje zdravlja, nas i naših najmilijih ali i očuvanje gospodarstva, kazala je gradska djelatnica Ana Nimac, koja je jučer primila prvu dozu cjepiva.