Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vjerujem da ćemo prezentirati atraktivnu košarku

Autor: Roman Morović

14.08.2012. 22:00
Vjerujem da ćemo prezentirati atraktivnu košarku

Foto: PIXSELL



Doveli smo dva glavna pojačanja, Garyja Ervina na poziciji “playmakera” i Romea Travisa na poziciji četvorke, koja je jednako kompleksna kao jedinica. Od Ervina očekujemo da bude lider naše momčadi, da preuzima odgovornost, ali i da igra za tim – kaže Nazor
Navijači Zadra s nestrpljenjem iščekuju prvu pripremnu utakmicu u novoj sezoni. Momčad Ante Nazora će neslužbeni debi imati 29. kolovoza, kada će se na parketu biogradske dvorane suprotstaviti Samari, jednoj od mnogih ruskih momčadi koje se pripremaju na ovom području. Do tada bi se već trebali aklimatizirati i Amerikanci, koji se na treninzima očekuju početkom sljedećeg tjedna.
– Doveli smo dva glavna pojačanja, Garyja Ervina na poziciji “playmakera” i Romea Travisa na poziciji četvorke, koja je jednako kompleksna kao jedinica. Od Ervina očekujemo da bude lider naše momčadi, da preuzima odgovornost, ali i da igra za tim. Travis također može odigrati i za sebe i za momčad i mislim da ćemo s njim dobiti kvalitetu u igri licem i leđima. S njima ćemo, vjerujem, moći prezentirati atraktivniju košarku nego do sada – kaže strateg Zadra.
Vrijeme najbolji sudac
Njegove riječi s početka priprema, kako treba dovesti dva igrača ekstra klase, danima su se provlačile kroz medije. Sada, kada je posao gotov, vjeruje li da su Ervin i Travis doista ti kapitalci?
– Dokazali su se i u najboljim su godinama. Travis je prošle godine bio MVP izraelskog prvenstva i pružao je odlične igre protiv jakih momčadi. Ervin je prošao australsku ligu, gdje je prije dvije godine igrao na višem nivou nego Draper, koji je kapitalac i dokazao se u Hrvatskoj. Vrijeme će biti najbolji sudac. Trebaju potvrditi ono zbog čega smo ih doveli, a mnogo toga ćemo vidjeti već kroz pripremne utakmice.
Uz njih i Jozu Brkića, četvrto pojačanje bit će Bariša Krasić, čiji je potpis na ugovor samo pitanje vremena.
– Bariša ima veliko iskustvo, pet godina je igrao Euroligu. Došao je skromno na prvi dan probnog roka da se pokuša vratiti u vrhunsku košarku. Izdržao je zaista paklene treninge, nametnuo se i mislim da će nam biti faktor stabilnosti. Prošle sezone je Zadru nedostajao vanjski šut na poziciji četvorke, a on nam tu može biti od velike koristi. Ne kao nositelj igre, već kao igrač s klupe, iz drugog plana, ali vrlo bitan za stabilnost momčadi.
Franko Kaštropil radi po posebno zahtjevnom programu. Prihvatio je Nazorov “krvavi” rad i želi pokazati da može igrati na višoj razini nego prošle sezone.
– Franko naporno radi i napravit ćemo sve da ga osposobimo da može kvalitetno odigrati na poziciji petice, te da bude konkurencija Jozi Brkiću, koji će nam se priključiti kada završe njegove obveze u reprezentaciji BiH.
Marić i Mikulić izborili status
Moguće je da u sastavu bude još poneki novi igrač od onih koji su zadovoljili na probnom roku.
– Kroz ovaj tjedan ću obaviti individualne razgovore s igračima koji su još na probi. Postoje realne mogućnosti da netko od njih ostane i konkurira za sastav i minute u igri. Neophodan nam je širi roster od 15 igrača, uz naša dva juniora. Mogu istaknuti Petra Marića i Ivana Mikulića, koji su vrhunski odradili protekla tri tjedna. Vrata kluba su im otvorena jer su izborili svoj status među petnaestoricom. Naravno, hoće li ostati ovisi i o njima, odnosno o tome imaju li neke druge dobre ponude koje bi htjeli prihvatiti – kaže Nazor.
Navijači već sada razmišljaju i raspravljaju o tome koju će početnu postavu trener izvesti na parket u prvoj službenoj utakmici 29. rujna protiv Partizana u Beogradu.
– Teško je to reći, budući da postoje igrači koji konceptualno mogu zadovoljiti više pozicija. Zato je nezahvalno nešto govoriti dok nisu počele pripremne utakmice. Tek tada će se stvari iskristalizirati. Bitno je da smo napravili prvi i najteži korak, a to je selekcija momčadi.
Iako to nije bilo u prvotnom planu, momčad će izgleda uskoro ipak na pripreme izvan Zadra.
– Radimo na tome da odemo u izolaciju na visinske pripreme, nakon čega ćemo početi s pripremnim utakmicama kojih će biti desetak.
Sve u svemu, kada se podvuče crta nakon dosadašnjeg dijela priprema…
– Zadovoljan sam radnom atmosferom, kao i željom, motivacijom i uvjetima rada. Nemam nijednu primjedbu. Ovi mladi momci su željni potvrđivanja i ja ću im u tome maksimalno pomoći – za kraj će Nazor.