Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

FOTOGALERIJA: Ovako nešto Sukošan još nije doživio

15.08.2018. 08:25
FOTOGALERIJA: Ovako nešto   Sukošan još  nije doživio


Sreća što je bio ponedjeljak, a ne petak ili subota, jer bi  Sukošan jednostavno "potonuo", koncert Tomislava Bralića, klape Intrade i hrvatske hit pjevačice Jelene Rozge s besplatnim ulazom za crkveno-pučku feštu sv. Kasijana u noći s ponedjeljka na utorak okupio je  na Sportski centar, oko njega i na ljetnim terasama brojnih kafića oko  15 tisuća posjetitelja, feštara.
Osobna vozila su se parkirala po cijelom selu, od bibinjskog nogometnog igrališta do kraja Tustice, ni bicikl se nije ima gdje ostaviti. Ovo  Sukošan još nije doživio.
Tome Bralić i klapa Intrade te Jelena Rozga za koncert u Sukošanu su  obećavali su vrhunski doživljaj, ispunili su svoje obećanje. Svi koji su  očekivali takav doživljaj na spektakularnom koncertu, dobili su još i  puno više.
Bila je to fešta nad feštama. Prvi dio koncerta održao je gardelin hrvatske klapske pisme Tomislava Bralića s iznimnim glasom nevjerojatne topline i sugestivnosti te iskrenom interpretacijom prepunom emocija. Sve je začinila klapa Intrade, jedna od najpopularnijih vokalnih  sastava u Hrvatskoj i među hrvatskim iseljeništvom.
Od tih prvih taktova euforija je rasla, svi su gotovo u transu zajedno s  Tomislavom i klapom pjevali. Jednostavno, Sukošan se njihao, klapa je  činila čuda. Bralić nije trebao zamoliti tisuće nazočnih da s njima zapjevaju, svi su pjevali i zamamnim ritmom se njihali. A osim za selfi novinara Zadarskog lista je pozvao na pozornicu i da procjeni broj nepreglednog mnoštva feštara.
Nizali su pjesme, "Ne mogu te prest ljubit", "Dalmacijo lipa", "Karta  ljubavi", "Kuća kraj ferala", "Stina pradidova", "Nisan te sriće", "Ne  znam što me tebi vuče", "Samo anđeli znaju kako je u raju", "Zalutali  pogled", već povijesno na bis "Croatio iz duše te ljubim", a na licima  publike mogli smo prepoznati toliko raznih emocija od veselja, sreće,  suza radosnica do nostalgije.
Jelena Rozga, nekad kao pjevačica popularnog splitskog sastava Magazin, samostalno pjeva od 2006. godine. Jedna je od najtrofejnijih hrvatskih pjevačica, dobitnica nagrade Porin za pjesmu Bižuterija, višestruka je osvajačica Grand Prix nagrade na festivalu zabavne glazbe u  Splitu kao i mnogih drugih nagrada. 
Izuzetno raspoložena i s publikom jako komunikativna s puno žara  otpjevala je pjesme: "Gospe moja", "Bižuterija", "Razmažena", "Dobitna kombinacija", "Nirvana", "Okus mentola", "Tsunam", "Kraljica" i  mnoge druge.
Vrhunac je bio spektakularni vatromet u uvali Zlatna luka s Palaca,  ostataka nadbiskupskog ljetnikovca iz 1470. godine. Sukošanci, večeras  u ponoć s Velike Gospe na sv. Roka, već tradicionalno očekuju s kakvim  i koliko dugotrajnim će im Bibinjci vatrometom uzvratiti.