Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Na natječaju za ravnatelja “Vranskog jezera” dvoje kandidata

15.08.2018. 12:54
Na natječaju za  ravnatelja “Vranskog  jezera” dvoje  kandidata


Danijel Katičin, mag.polit.univ.spec.lok.dem.razvoja, odnedavno je vršitelj dužnosti ravnatelja Javne ustanove "Park prirode Vransko jezero". Njemu je u svibnju istekao četverogodišnji mandat, no nakon što je Upravno vijeće sastavljeno od pet članova – predsjednice te  predstavnika lokalne i znanstvene zajednice, nevladinog sektora i predstavnika radnika raspisalo natječaj, resorni ministar nije imenovao novog ravnatelja, već Katičina privremeno kao vršitelja dužnosti.
Kako smo doznali, na natječaj se osim Katičina javila još jedna ženska  osoba pa ostaje za vidjeti koje od njih dvoje će dobiti povjerenje ministra  za četverogodišnji mandat na čelu ove ustanove.
Uvjeti koji su se natječajem tražili je završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni  studij ili specijalistički diplomski stručni studij iz područja prirodnih,  biotehničkih, biomedicinskih, tehničkih i društvenih područja, najmanje pet godina radnog iskustva u struci te plan rada i razvoja Javne ustanove "Park prirode Vransko jezero" za četiri godine.
Katičin je na prošlom natječaju izabran kao najbolji u konkurenciji s  još troje kandidata. Prevagnuo je njegov plan, odnosno vizija razvoja koja se temeljila na nastavku razvijanja potencijala Vranskog jezera, ali i  održivom turizmu. Kao "plus" bilo je navedeno njegovo  bogato profesionalno iskustvo u načinu apliciranja programa na EU fondove i realizaciji  složenih investicijskih projekata, to što je pohađao brojne edukativne  programe s temom zaštite okoliša i prirode, kao i to što je jedan od osnivača mediteranske mreže za implementaciju Konvencije o biološkoj raznolikosti na lokalnoj razini MediverCites te što je kao član Odbora za  održivi i lokalni razvitak Skupštine regionalnih i lokalnih vlasti Euro-Mediterana sudjelovao u pisanju i usvajanju izvješća o održivom turizmu  na Mediteranu.