Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Njemačka obitelj odlučila preseliti i živjeti u kampu

Autor: Josip Portada

14.09.2009. 22:00
Njemačka obitelj odlučila preseliti i živjeti u kampu


Učenici četvrtog razreda Osnovne škole Jurja Dalmatinca u Pagu iznenadili su se kada su u učionici vidjeli učenika koji s njima nije bio od prvog razreda. Novi učenik nije ništa govorio, a sve je postalo jasno kada im je njihova učiteljica Alenka Fabijanić objasnila kako je razred dobio novog učenika, Marvina Meyera iz Njemačke. Učenici su s oduševljenjem prihvatili novog prijatelja i s njim se stalno druže, u učionici i u školskom dvorištu gdje mu na svoj, dječji način, pomažu učiti hrvatski jezik.
– Sviđa mi se na Pagu, vrlo je lijepo, prijatelji iz razreda su odlični i pomažu mi, kaže Marvin. Moram brzo naučiti hrvatski jezik jer ću tako moći učiti gradivo i normalno razgovarati s prijateljima, ali moram puno raditi jer je hrvatski jezik dosta težak.
Učiteljica Alenka Fabijanić za sada sa svojim novim učenikom priča na engleskom, a pomaže mu u učenju hrvatskog jezika. No, kako je mali Marvin dospio u pašku osnovnu školu? Na to pitanje njegov otac Sven Mayer odgovara kako su supruga Maria, koja je porijeklom iz Španjolske i on odlučili otići iz Njemačke i nastaniti se u Pagu.
– Osam godina ljetujemo u Hrvatskoj, ove smo godine prvi puta došli na Pag, oduševili smo se i odlučili ostati, kaže Sven Meyer.
Nastanili su se u bungalovu pokraj mora u kampu Šimuni.
– Supruga i ja odlučili smo krenuti u životnu avanturu potpuno drugim putom, kaže Sven Meyer. – U Njemačkoj smo prodali sve što smo imali, a imali smo dva apartmana, kupili smo automobil, dva jetski-a i mjesto u kampu Šimuni, u kojem živimo od 1. svibnja ove godine i tu ćemo i ostati. Predivno je, a s vlasnikom kampa postali smo pravi prijatelji.”
Cijela obitelj Meyer uči hrvatski jezik jer žele ostati u Hrvatskoj i pronaći posao.