Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Županija prijevoz učenika sufinacira s 20 posto

Autor: Ivana Burica

14.09.2009. 22:00
Županija prijevoz učenika sufinacira s 20 posto

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Budući da je Vlada rebalansom ukinula besplatan prijevoz učenika, Županija za sada za učenički prijevoz na raspolaganju ima 600.000 kuna. Kako bi se ostvario cilj sufinaciranaj 20 posto mjesečne autobusne karte sljedećim rebalansom Županisjkog proračuna će se iznaći dodatnih 161.000 kuna kako bi se dobio potrebni iznos od točno 761.022,5 kuna
Na Kolegiju zadarskog župana doneseni su kriteriji i način sufinanciranja troškova prijevoza redovitih učenika srednjih škola Zadarske županije za razdoblje od rujna do prosinca 2009. godine. Odlučeno je tako da će Županija u navedenom razdoblju učenički prijevoz sufinacirati s 20 posto.
Budući da je Vlada rebalansom ukinula besplatan prijevoz učenika, Županija za sada za učenički prijevoz na raspolaganju ima 600.000 kuna. Kako bi se ostvario cilj sufinaciranaj 20 posto mjesečne autobusne karte sljedećim rebalansom Županisjkog proračuna će se iznaći dodatnih 161.000 kuna kako bi se dobio potrebni iznos od točno 761.022,5 kuna.
Inače prijevoz ukupan iznos potrebnih sredstava za prijevoz redovitih učenika prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda srednjih škola Zadarske županije u razdoblju rujan – prosinac 2009. godine 3.805.112,52 kuna.
Bez socijalne komponente
Kako je napomenuo župan Stipe Zrilić, uz Županiju učenički će prijevoz sufinacirati i neke općine. Župan je istaknuo i da bi volio da je u donošenje kriterija i načina sufinanciranja troškova prijevoza učenika ugrađena i socijalna komponenta kako bi trokovi prijevoza bili sufinacirani onima kojima je to stvarno potrebno.
Prihvaćano je i izvješće o radu Kazališta lutaka Zadar u prvih šest mjeseci ove godine koje je podnejela ravnateljica Kazališta Iris Pavić Tumpa.
U tom razdoblju ukupno je odigrano 12 naslova i 86 predstava, koje je odgledalo gotovo 9.000 gledatelja.
U dvorani Jazine i scenskom prostoru Sv. Dominika odigrano je 66 predstava koje je posjetilo 5.122 gledatelja, a na terenu, uključujući i gostovanja izvan Zadra. 20 predstava, koje je pogledalo 3.675 gledatelja.
U siječnju i veljači obnovljene su predstave Robinzon i Koliko je duga jedna priča, a u izvještajnom razdoblju obnovljene su i predstave Poštarska bajka, Postojani kositreni vojnik i Postolar i vrag.
Kazalište je iz različitih izvora finaciranja uprihodovalo 9,6milijuna kuna, dok su istovremeno rashodi iznosili 5,3 milijuna kuna.
Radovi na uređenju nove zgrade su završeni i izvršena je primopredaja, a ravnateljica je istaknula da su sve privremene situacije plaćene. U tijeku je 3. i zavrpna faza radova koja podrazumijeva uređenje dvorane.
Kad će kazalište?
Osnovni problem mogao bi biti povezivanje svih radova (elektro, termo, klima i dr. instalacija radi konkretnog opsluživanja sustava scenske mehanizacije i svih ostalih sustava) u jedinstvenu funkcionalnu cjelinu.
Župan Zrilić primijetio je da je nova ravnateljica projektu nove zgrade pristupila neopterećeno, ali dosta aktivno pa su vidljivi pomaci. Međutim, teško je reći kada će ovaj višedesetljetni projekt biti i konačno završen.
Polugodišnje izvješća o radu Narodnog muzeja Zadar podnio je ravnatelj Hrvoje Perica koji je među ostalim kazao da je izložbene prostore Narodnog muzeja Zadar u prvih šest mjeseci posjetilo je ukupno 11.527 posjetitelja što je tri puta više nego u istom razdoblju godinu ranije i otprilike jednako kao na kraju 2008. godine.
Na dnevnom redu kolegija našlo se i izvješće o radu Županijske samouprave za razdoblje siječanj – lipanj 2009. godine te je svaki pročelnik izvijetsio o radu upravnog odjela kojemu je na čelu.
U nastavku je osnovano i imenovano Stručnog povjerenstvo za koncesije u zdravstvu. Na čelu povjerenstva je dr. Josip Kraljić, a članovi su Marija Hrastinski, Mladen Mavar, Sanja Delin, Majda Korljan, Marin Milković i Franka Krajnović.
Zadaće novoosnovanog Povjerenstva između ostalog su priprema potrebnih analiza i/ili studija opravdanosti davanja koncesije, priprema i izrada uvjeta i dokumentacije za nadmetanje, pravila i uvjeta za ocjenu ponuditelja i primljenih ponuda, te kriterija za odabir ponude.


 POTVRĐENI ŠOŠA I JOVIĆ


Potvrđeno je imenovanje zapovjednika i zamjenika zapovjednika vatrogasnih postrojbi Vatrogasne zajednice Zadarske županije.
Željko Šoša potvrđen je za zapovjednika vatrogasnih postrojbi Vatrogasne zajednice Zadarske županije, a Boris Jović za zamjenika zapovjednika vatrogasnih postrojbi Vatrogasne zajednice Zadarske županije i to za razdoblje od 27. svibnja 2009. do 27. svibnja 2013. godine.




 VRAGOVIĆ PRIVREMENI RAVNATELJ PAŠKOG DOMA ZDRAVLJA


<!– @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } –>
Na Kolegiju župana usvojen je prijedlog o imenovanju dr. Željka Vragovića za privremenog ravnatelja Doma zdravlja Pag te je privremeni ravnatelj ovlašten obaviti sve pripremne radnje za početak rada Doma.
Pročelnik za zdravstvo i socijanu skrb dr. Josip Kraljić pripremio je informaciju o dosadašnjem razvoju događanja vezano za osnivanje paškog Doma zdravlja. Župan Zrilić je pročelnika Kraljića zamolio da podnese i kratko usmeno izvješće budući da je paški dom zdravlja dosta zanimljiva tema, iako on, kazao je, ne zna zašto je to tako.