Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Luka Begonja šokirao “Drosinu”

14.09.2013. 22:00
Luka Begonja šokirao “Drosinu”


U sudačkoj nadoknadi Zadrani su postigli gol iz prvog udarca prema Antoniu Ježini


Puljani su igrali, prijetili i tražili, istina bezglavo, drugu domaću pobjedu, a na koncu su Zadrani iz prvog udarca na pulski gol pokupili sva tri boda u susretu 9. kola Prve HNL. Zadarski je bunker izdržao pulske nalete, a onda je Begonja šokirao “Drosinu”. Neugodna tradicija domaćih iz susreta sa Zadrom je nastavljena.
Pulski igrači nisu uspjeli ubaciti loptu u mrežu iza leđa Matkovića. Zapravo jesu, napravio je to Radonjić u prvom kontaktu s loptom, ali su suci, neopravdano, označili zaleđe. Pogreška koja je presudila, jer su na koncu “zeleno-žuti” pognute glave krenuli po pobjedu u završnici i potom u sudačkoj nadoknadi ostali bez i tog jednog boda. Begonja je svladao Ježinu i Zadrani su odnijeli sva tri boda iz Pule.
Utakmica je, očekivano, počela punom terenskom dominacijom pulskih igrača, ali igranje u laganom ritmu nije moglo uzrokovati pukotine u dvostrukom bedemu pred Matkovićem, jednako kao što zadarska taktika, traženje Ivančića dugim loptama, nije davala ploda jer su njega i Tadića čuvala tri stopera.
Ušli su znatno ambicioznije Puljani u nastavak susreta i već u prve tri minute uputili, preko Franjića, dva udarca prema golu Zadrana. Odigrao je Pamić svoju posljednju kartu, uveo Radonjića i ovaj je u prvom kontaktu, u 77. minuti, loptu poslao u mrežu. No, pomoćni je sudac ponovno podigao zastavicu i Strahonja je poništio gol koji nije trebao. Jer Radonjić nije bio u zaleđu. Nakon toga nastavili su Puljani opsjedati, bezglavo, gol Zadrana, a ovi su pak počeli padati po terenu živcirajući publiku na “Drosini”. Cilj, kažu, opravdava sredstva. Tako su i zadarska “ležanja” pridonijela cilju. A onda je u sudačkoj nadoknadi Begonja šokirao “Drosinu”. Zadrani su postigli gol iz prvog udarca prema Ježini.


ISTRA 1961 – ZADAR 0:1




PULA – Gradski stadion “Aldo Drosina”. Gledatelja: 1.700. Sudac: Marijo Strahonja (Zagreb) 5,5. Pomoćnici: Vrabec i Gulan (oba Zagreb). Strijelac: 0:1 Begonja (90+4′). Žuti kartoni: Križman (Istra 1961), Vasilj, Šimurina, Begonja (Zadar).
ISTRA 1961: Ježina -, Obšivač 6, Budicin 6, Čagalj 6, Horvat 6 (od 66. Havojić 6,5), Batarelo 6, Blagojević 6,5, Pilipović 6, Batelić 5,5 (od 56. Babić 5,5), Franjić 6,5 (od 76. Radonjić -), Križman 6,5. Trener: Igor Pamić.
ZADAR: Matković 6, Šimurina 6,5 (od 85. Ikić -), Con 6,5, Neretljak 6,5, Bilaver 6,5, Čirjak 5 (od 60. Blažević 5,5), Jerbić 6, Begonja 6,5, Vasilj 6, Tadić 5, Ivančić 5,5 (od 46. Muić 5). Trener: Ferdo Milin.