Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pobjeda u ovakvoj atmosferi znači više od bodova

14.09.2013. 22:00
Pobjeda u ovakvoj atmosferi znači više od bodova


Navijači su bili naš šesti, sedmi i osmi igrač. Činjenica da smo dobili takvu utakmicu u takvoj atmosferi mnogo znači i za nastavak natjecanja – rekao je Repeša


Pomislio sam: “Pa nećemo valjda ponovno napraviti istu stvar kao u Celju, da nakon toliko godina privučemo toliki broj ljudi u dvoranu i da ih ponovno razočaramo.” Prva misao Jasmina Repeše nakon plasmana u četvrtfinale Eurobasketa bila je upućena navijačima. Kaže da su ih njegovi igrači i on očekivali mnogo, ali ne baš toliko i to ih je dijelom unervozilo.
– Loš početak nije bio stvar pristupa, nego nervoze. Neke lopte su nam na početku iscurile iz koša, a na to se nadovezalo i malo odstupanja od onoga što smo se dogovorili. Definitivno smo morali pronaći prednost u unutarnjoj igri, međutim, lopta nije išla kako treba. Zanimljivo, prednost smo više stvarali u “pick and roll” igri. Oni su puno zonirali i to nam je otvaralo prodore u dubinu i završetke ili izbacivanje lopte vani.
Upravo je pobjeda u ovakvoj atmosferi, kaže izbornik, najveći uspjeh. U svakom sljedećem sličnom slučaju, a u Ljubljani će ih sigurno biti još, bit će lakše.
– Ova pobjeda znači više od sama dva boda i plasmana u četvrtfinale, jer smo ju ostvarili pred ovolikim brojem ljudi, koji su bili naš šesti, sedmi i osmi igrač. Činjenica da smo dobili takvu utakmicu u takvoj atmosferi mnogo znači i za nastavak natjecanja.
U drugom poluvremenu istrčala je neka druga Hrvatska.
– Bilo je pitanje vremena kada ćemo pojačati agresivnost na “picku”, odakle njima sve kreće. Kada smo pojačali pritisak i od onoga tko je na vanjskom igraču i od prve pomoći, počeli su krivo dodavati, u aut, previsoko ili predaleko. To nam je dalo sigurnost i tako smo puno lakše igrali napad.
Danas je dan odmora, a onda Hrvatska protiv Grčke ide po prvo mjesto u skupini. Ili će kalkulirati?
– Jedini ovisimo sami o sebi i samo je to bitno. Imamo priliku dobiti utakmicu i biti prvi. Čeka nas težak dvoboj. Ostali su nam dužnici iz Strasbourga, kada su nam u prijateljskoj utakmici ukrali pobjedu u posljednjoj sekundi. Siguran sam da možemo igrati s njima. Imamo dovoljno vremena da se odmorimo, pripremimo i odigramo još jednu pravu utakmicu – zaključio je Repeša.