Don Emil Bilaver si pištoljem oduzeo život

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Jučer ujutro oko deset sati, u roditeljskoj  kući u Škabrnji, pucnjem iz pištolja svoj je život okončao poznati zadarski svećenik don Emil Bilaver. U lokvi krvi pronašli su ga članovi obitelji te odmah pozvali Hitnu pomoć. Don Emilu, međutim, nije bilo spasa, liječnički tim koji je, kako saznajemo, u rekordnom roku stigao u Škabrnju, mogao je samo konstatirati smrt.

Nakon dojave, na mjesto događaja odmah je došla ekipa istražitelja PU zadarske te je nakon očevida samo potvrđeno da je riječ o suicidu. Pokraj svećenikova tijela pronađen je pištolj, a vještačenje parafinskom rukavicom potvrdilo je da je smrt nastupila pucnjem iz pronađenog pištolja.

U nevjerici se ova vijest proširila županijom, jer je don Emil radio s velikom energijom i pomagao mnogima.

No, nesreća sa plinskom bocom prije nekoliko tjedana, kažu i u Zadarskoj nadbiskupiji, ostavila je traga na njemu, jer se s njenim  posljedicama više nije mogao nositi. Znamo, naime, da je nedavno teško stradao u eksploziji plinske boce i da je čak zadobio opekotine drugog stupnja. Don Emil je, naime, prije otprilike mjesec dana zaprimljen na zadarski Odjel kirurgije zbog ozljeda lica i tijela. Tamo je liječen neko vrijeme, a onda je upućen na daljnje liječenje u Zagreb. Shrvan nedavnom nesrećom, na kraju je odlučio dignuti ruku na sebe, poduzevši korak koji ni mi kao ljudi do kraja ne možemo razumjeti - naveli su u priopćenju Zadarske nadbiskupije, suočeni sa gubitkom.

Iako je Crkva dugo godina odbijala služiti obred ljudima koji su počinili samoubojstvo, saznajemo da će don Emil biti pokopan uz sve počasti kojima će ga ispratiti njegovi kolege iz Nadbiskupije. Ovo je pravilo promijenjeno i sve više svećenika provodi misni obred i u slučaju suicida vjernika, jer se smatra kako je suicid posljedica bolesti.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno