Vrtić će moći primiri pedesetak djece

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Vrtić će biti svečano otvoren na Dan općine i blagdan Gospe od Ružarija 3. listopada

U neposrednoj blizini zgrade ražanačke Osnovne škole Jurja Barakovića niknulo je novo zdanje dječjeg vrtića. Nakon što je u Zagrebu 16. svibnja lanjske godine potpisan ugovor o financiranju između Ministarstva regionalnog razvoja Republike Hrvatske, fondova Europske unije i Općine Ražanac te nakon što su radovi svečano otvoreni za prošlogodišnji Dan općine, Općina Ražanac je prvi put u povijesti dobila dječju ustanovu koja će po kapacitetima moći primiti 50-tak djece. Po projektno-tehničkoj dokumentaciji zadarske projektno-geodezijske tvrtke "Blok projekt d.o.o." čiji su djelatnici također nadzirali tijek poslova, sve radove je stručno i kvalitetno izvela zadarska građevinska tvrtka "Ploter". Investicija premašuje 2,7 milijuna kuna. Od tog iznosa Ministarstvo regionalnog razvoja osiguralo je za građevinske radove i uređenje okoliša 1.467.000 kuna dok je Općina Ražanac iz svog proračuna za građevinske radove izdvojila 970.000 kuna, a za unutarnje opremanje 250.000 kuna. Kako se očekuje, zgrada vrtića svečano će biti otvorena u prigodi obilježavanja ovogodišnjeg Dana općine i blagdana Gospe od Ružarija 3. listopada.

- Nakon što smo postigli dogovor s upravom škole i v.d. ravnateljicom Vesnom Drmić ovih ćemo dana struju i vodu iz zgrade škole priključiti na zgradu vrtića. Na sjednici Općinskog vijeća imenovat ćemo v.d. ravnatelja vrtića koji će onda voditi sve potrebne pravno-administrativne poslove kako bi vrtić što prije priveli svrsi. Vjerujemo da će sve to biti ubrzo riješeno i da će vrtićka djeca tijekom listopada ući u nove prostorije. Brojne generacije Ražančana sanjale su dan početka gradnje ovog objekta. Stoga je naša općinska vlast upravo ponosna što smo u ovo vrijeme krize i odricanja iznašli način da sagradimo vrtić brojnoj djeci iz Ražanca i naših ostalih općinskih mjesta, istaknuo je općinski načelnik Nikola Miletić pojasnivši kako općinske strukture poduzimaju sve kako bi se u što skorije vrijeme na isti način krenulo s gradnjom sportske školske dvorane te proširenjem kapaciteta zgrade matične škole Jurja Barakovića kao i izgradnjom školskog igrališta u Ražancu, Kako doznajemo, i u Radovinu je također u planu proširenje škole i izgradnja sportske školske dvorane.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno