Izvanredna sjednica Gradskog vijeća Nina

Slika korisnika valentinam
Imenovano tročlano Povjerenstvo za procjenu šteta
Određeni su timovi ispred Gradskog vijeća, kao i djelatnici Gradske uprave koji će popisivati štetu i pomagati građanima u popunjavanju svih potrebnih obrazaca za prijave šteta
Vijećnici i čelnici Gradske uprave pogledali su i snimke poplave

Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Nina, 4. po redu, koja je održana u četvrtak poslijepodne, jednoglasnom odlukom svih deset nazočnih vijećnika imenovano je Povjerenstvo za procjenu šteta. Za predsjednika Povjerenstva imemovan je Željko Radošević, a članovi su Ivo Surić i Josipa Vidaić. Sjednica Gradskog vijeća sazvana je radi informiranja građana i javnosti uslijed ovotjedne katastrofalne poplave i vodene bujice koja je pogodila područje grada Nina i nanijela mu višemilijunske štete.

Gost sjednice bio je snimatelj i fotograf Dalibor Lovrić, čiji su snimci nevremena, kakvo se do sad u ovakvim razmjerima ne pamti, preplavili medije i odaslani su izvan granica naše zemlje, te članovi Stožera civilne zaštite Grada Nina. Nakon donošenja jedine točke dnevnog reda pregledali su se zračni snimci poplave u Ninu, te rušenja dvaju mostova – spomenika kulture iz 16. stoljeća, koje je snimao Lovrić.

Načelnica Stožera civilne zaštite, Dalija Pavlović-Peroš iznijela je vijećnicima kompletno izvješće Stožera o događanjima i svim poduzetim mjerama kako bi se zaštitili građani i njihova imovina u što većoj mjeri.

Nakon izvješća načelnica Stožera te gradonačelnik Emil Ćurko uputili su posebne zahvale predsjednici Republike, predsjedniku Vlade, resornim ministrima te direktoru Hrvatskih voda koji su posjetili Nin te Daliboru Lovriću, Udruzi vatrogasaca bez granica, Hrvatskoj vojsci - posebnoj postrojbi protupoplavnog voda, Vatrogasnoj zajednici Zadarske županije, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zadra, Gorskoj službi spašavanja, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, DVD-u Pljusak, gradskom poduzeću Komunalac Nin d.o.o., Vodovodu d.o.o. Zadar, građanima, volonterima, omladini Nina, Crvenom križu Zadar, Turisthotelu, Zavodu za javno zdravstvo, prijevozničkom obrtu Ivica Glavan, Prijevozničkom obrtu Šime Ljubičić, Prijevozničkom obrtu Zorko Morović, U.O. Dalmacija i Za kvarat ure, gradovima prijateljima i susjednim općinama, te djelatnicima gradske uprave Nina, koji su cijelo vrijeme bili angažirani oko pomoći građanima, te dežurstvima unutar kojih su zaprimali pozive za intervencije, pomoći i informiranje.

Angažmanom i djelovanjem svih njih spriječene su znatno veće štete na području grada Nina.

Nakon analize trenutačnog stanja u Ninu Gradsko vijeće raspravljalo je i o svim budućim koracima koje je hitno potrebno napraviti kako bi se u standard i kvaliteta života vratila na onu razinu na kojoj je Nin bio prije katastrofalne bujice.

Određeni su timovi ispred Gradskog vijeća, kao i djelatnici Gradske uprave koji će popisivati štetu i pomagati građanima u popunjavanju svih potrebnih obrazaca za prijave šteta, a za bilo kakvu pomoć na raspolaganje su se stavili i sami vijećnici Grada Nina.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)