Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadranima prva pobjeda ove sezone

15.09.2018. 19:39
Zadranima prva pobjeda ove sezone


U 4. kolu Druge lige Zadar je došao do prve ovosezonske pobjede. Na svojim Stanovima Zadrani su slavili minimalnim rezultatom 1:0 protiv momčadi iz Bijelog Brda – BSK-a. Strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Antonio Repić koji je prekrasnim zgoditkom u 14. minuti, pokazalo se na kraju, riješio sve dvojbe oko pobjednika. Zadar je odigrao solidnu utakmicu protiv Bjelobrđana, tijekom cijele utakmice imao terensku inicijativu, ali mora se priznati da su i gosti u nekoliko navrata na muke stavljali, jučer odličnog Bendera, koji je zbog zadobivene ozljede u 85. minuti morao ranije s travnjaka i put bolnice, a na gol je zbog ranije izvšene tri izmjene morao stati Antonio Repić. U svakom slučaju potpuno zaslužena tri boda Zadra.
Prvu veliku priliku na utakmici stvorili su gosti iz Bijelog Brda i to u 2. minuti. Bivši igrač Zadra Bruno Brlić na asistenciju Horvata našao se oči u oči s Benderom koji skida njegov snažan udarac. Nakon toga Zadar preuzima terensku inicijativu što ubrzo rezultira Zadrovim vodstvom u 14. minuti. Pranić je odlično na lijevoj strani uposlio Repića koji se skroz iskosa sjurio u šesnaesterac gostiju. Kada su svi očekivali njegovu povratnu loptu, on oštrim udarcem pogađa bliži kut nemoćnog Ilinčića – 1:0. U 16. minuti Župan je iz slobodnjaka okušao svoj udarac s 20 metara iskosa, da lopta nije okrznula nekoga u živom zidu gostiju i usporila, tko zna što bi bilo. U 18. minuti na drugoj strani udarcem s ruba kaznenog prostora iskosa prijeti Krajček, ali Bender je siguran. U razmaku od dvije minute opasno prijeti Repić. Najprije je s 18 metara lopta prohujala malo preko grede, a drugi put udarac je upućen s 12 metara, a lopta proletjela tik uz desnu vratnicu Ilinčićeva gola. Na drugoj strani opasno prijeti i BSK, Kovačić je s desetak metara oštro tukao, ali se srećom po Zadrane, na putu lopti našao se Begić. Nakon toga igra se većinom odvijala na sredini terena da bi u posljednjim minutama prvog dijela gosti iz Bijelog Brda opasno priprijetili. Horvat se u 44. minuti sjurio sam prema Benderu koji ga uspijeva omesti i na kraju obraniti njegov udarac. Nedugo potom sudac Pečarić odvirao je kraj prvog poluvremena.
U nastavak je BSK ušao s istom momčadi, dok Zadrov trener Krešimir Sunara umjesto Sarića na travnjak šalje Franka Suraća. Prvu priliku i u drugom poluvremenu stvorio je BSK u 56. minuti, s ruba šesnaesterca tukao je Horvat, Bender je siguran. Bender je minutu kasnije bio najzaslužniji što gosti nisu izjednačili. Sa šest metara na ubačenu loptu s desne strane naletio je Šimičić i opalio iz prve. Zadrov vratar imao je samo toliko vremena da podigne ruke i iščupa loptu ispod svoje grede. Svaka čast. Odlučuje se Zadrov strateg tada i na drugu izmjenu, izlazi Matić, a ulazi rekovalescent nakon ozljede Karlo Torbarina. Igrala se 69. minuta kada su Majić i Jurić odlično kombinirali na desnoj strani i prebacili je na lijevu. Tamo je bio Pranić koji odlično centrira na prvu vratnicu, a Majić glavom tuče malo pored gola. Na drugoj strani u 71. minuti Kasač je opalio s 25 metara, Bender skida i ovaj opasni udarac. Svoje udarce izvan šesnaesterca oprobali su Majić i Jurić, ali nije bilo opasnosti za gostujućeg vratara. U 85. minuti gostujući igrač Stjepan Šimičić neoprezno u skoku koljenom ulazi u vratara Bendera koji zbog jakog udarca i posjekline na licu mora iz igre. Na vrata staje Repić s obzirom da Zadar zbog tri napravljene izmjene nije mogao uvesti rezervnog vratara. Šimičić je za ovaj prekršaj zaradio izravni crveni karton i morao ranije pod tuš. Unatoč 10 minuta sudačke nadoknade Zadar je uspio sačuvati vodstvo i moglo je početi slavlje u svlačionici domaćina.
ZADAR 1
BSK 0
ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 800. Sudac: Goran Pečarić (Zagreb). Pomoćnici: Anto Marić (Zagreb) i Dario Kolarević. Strijelci: 1:0 Repić (14'). Žuti kartoni: Sarić, (Zadar), Majtanić, Kovačić (BSK). Crveni: Stjepan Šimičić
ZADAR: Bender 7, Pranić 6.5, Iveljić 6.5, Jerbić 6,5, Sarić 6,5 (od 46. Surać 6.5), Župan 6,5, Begić 6,5, Repić 7, Jurić 6,5 (od 82. Tokić -), Majić 6.5, Matić 6.5 (od 61. Torbarina 6.5). Trener: Krešimir Sunara
BSK: Ilinčić 5.5, Majtanić 5.5, Meter 5.5, Kovačić 5.5, Horvat 5.5, Brlić 5.5, Šimičić 5.5, Krajček 5.5, Čikvar 5.5(od 61. Ištvanić 5.5), Periša 5.5(od 66. Choi 5.5), Kasač 5.5. Trener: Ivo Lišnjić.