Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

“Zadar će moći vidjeti gdje je u odnosu na Europu”

15.09.2019. 09:03
“Zadar će moći vidjeti gdje je u odnosu na Europu”


Hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon zaigrat će na Zadar Basketball Tournamentu sa svojim Anadolu Efesom. Na turniru, koji se u dvorani Krešimir Ćosić igra od 18. do 21. rujna, turski će klub zaigrati s ruskim Himkijem, njemačkom Albom Berlin te domaćinom Zadrom. Zadarski turnir nosi epitet najkvalitetnijeg pripremnog turnira u Europi, a turska momčad shvaća ga priliku za testiranje svojih mogućnosti.
– Jako se veselim turniru u Zadru. Dolazimo tamo ozbiljno igrati, kao uostalom i druge momčadi. Mislim da ćemo se čak i kompletirati dotad i igrati u punom sastavu. Drago mi je što ću igrati jedan turnir u Hrvatskoj, to me posebno veseli– izjavio je Kruno Simon i dodao:
– To je ujedno i dobra prilika za Zadar da vidi gdje stoji u odnosu na neke od najboljih momčadi u Europi!
Kruno je u Anadolu Efesu od 2017. godine, a nedavno je i produžio ugovor do 2021. Efes je u protekloj sezoni prvi puta nastupio u Final Fouru Eurolige, a u finalu ih je zaustavio CSKA Moskva. Turska momčad za novu sezonu ima velike ambicije i u Euroligi i u domaćim natjecanjima, a kako bi ih ostvarili tijekom ljeta su se pojačali nekim novim imenima.
– Nakon ozljede Moermana, kojeg neće biti do siječnja, potpisali smo sa Singletonom, s njim i Dunstonom dobivamo širinu. Naravno da je neki interni cilj otići korak dalje nego prošle sezone, ali nije lako s našim budžetom biti stalno među najboljim momčadima. Sada se pojavio i Himki, tu su i neke momčadi koje se žele osvetiti za prošlu sezonu i sigurno nas očekuje težak posao – zaključio je Simon.
Ulaznice za ZBT bit će u prodaji od ponedjeljka 16. rujna na blagajni ŠC Višnjik, a objavljen je i raspored utakmica. Prvi će na parket Zadar i Himki u srazu koji će igrati u srijedu 18. rujna u 19.30 sati. Dan kasnije Zadar u 20.30 igra s Efesom, a u petak u 20 sati s Albom.