Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Gastro specijaliteti, kokteli, more, zalazak, svjetionik…

15.09.2020. 17:36


Trendovi u gastronomiji u posljednje vrijeme zamjenjuju klasičnu restoransku sa street food ponudom, a naš grad ne zaostaje, što će pokazati i prvi Zadar Street Food Festival kroz pet dana održavanja, od 23. do 27. rujna. Uz epidemiološku situaciju koja diktira druženja na otvorenom, kraj ljeta idealno je vrijeme za festival i da svi naši građani, ali i gosti koji će se taj tjedan naći u Zadarskoj županiji, dožive jedinstveno gastronomsko iskustvo.
Na jednoj od najljepših lokacija u Zadru, Puntamici, neposredno uz Beach Bar Bamboo, posjetitelji će uživati uz glazbeni program domaćih DJ-a i u jelima koja karakterizira brza priprema, ali i vrhunske, kvalitetne i lokalne namirnice.
Zadrani i gosti tako će moći isprobati street food specijalitete u režiji probrane ekipe Hedonista, OX meet & eat, Maguro restoran & sushi bara, Delimaris Fish & chips, Salsa Rosse, Burgers & more i PIK GRILL HOUSE. Svaki posjetitelj naći će nešto za sebe, od raznih vrsta gourmet burgera, ribljih i mesnih delicija, posebne Pinsa pizze… Uz hranu idealno se nadovezuje Staropramen i GRIF pivo.
Organizatori su se pobrinuli i za ljubitelje slatkog, a za taj kutak bit će zadužena kavana Danica koja će u svojoj festivalskoj kućici osvježavati s vrhunskim talijanskim sladoledom, te Bamboo Ice s velikim izborom palačinki.
U posebnoj morskoj festivalskoj atmosferi, uz »ulične« i cjenovno pristupačne varijante svima najdražih jela u izvedbi zadarskih ugostitelja, posjetitelji će uživati i u raznovrsnoj ponudi pića Cocktail & gin bara by Bamboo.
A sve to uz more, najljepši zalazak sunca na svijetu ili pak pod zvijezdama, svjetionik u pozadini….
Festival će biti otvoren srijedu i četvrtak od 16 do 23 sata, petak od 16 do 24 sata, subotu i nedjelju od 11 do 24 sata. Održavat će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Ulaz je besplatan!