Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Gusar obranio titulu prvaka Treće lige

15.09.2021. 07:01


Momčad Gusara iz Svetog Filipa i Jakova treću godinu zaredom pobjednik je Treće Hrvatske vaterpolske lige za godinu 2021. godinu. Sastav Gusara, pobjednik šibenske skupine, u svojem je bazenu bio uvjerljiv protiv pobjednika riječke skupine, momčadi Lošinja 16:6 (5:0, 7:1, 2:3, 2:2). Vijest je to koja je sve samo ne nova, budući da je utakmica odigrana još krajem kolovoza, no kako za dobre rezultate nikad nije kasno, vrijedi zabilježiti ovaj uspjeh filipjanskih vaterpolista.
Bio je to dvoboj u kojem je već prva četvrtina razotkrila, a druga samo potvrdila konačnog pobjednika. Lošinjani su prvi gol postigli tek minutu i pol prije kraja druge četvrtine, a tada je već bilo 12:0 za Gusar. Gosti su bili i dodatno inferiorni što je trener Domenico Jureša imao na raspolaganju samo 11 igrača naspram domaćinov 13. U rotaciji to ipak nije malo. Gusar je bio i značajno pojačan s iskusnim igračima Solarisa, Eugenom Koprčinom, a posebnom Rokom Pelicarićem koji je postigao čak 12 od 16 Gusarovih pogodaka. Za više od Treće lige u Gusaru nemaju uvjete, ali su posljednjih godina potvrdili kako postoji potencijal koji nadilazi kvalitetu najnižegdomaćeg ranga.
Za Gusar su u finalu nastupili: Valentin Rukavina, Jakov Mrvičić, Leon Vuletić, Jakov Rukavina, Toni Baričić, Ivan Kadija, Eugen Koprčina, Roko Pelicarić, Viko Valeri, Petar Eškinja, Šime Brzić, Mario Delija, Luka Tkalčec. Trener: Ivor Eškinja.