Izlet vrtićke djece pretvorio se u pravu avanturu i bajku

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Vrtići iz Biograda i Pakoštana u zajedničkoj zabavnoj priči
Sasvim besplatni izlet za oko 150 vrtićke djece iz Biograda i Pakoštana se pretvorio u pravu avanturu i dječju bajku. Djeca su prezadovoljna i više od toga, bez obzira jesu li u Fun parku Biograd došla po prvi puta ili su bili i ranije. I mi odrasli smo se pretvorili u djecu, kazala je Nikoleta, biogradska odgojiteljica
Velimir BRKIĆ
Pakoštanski pozdrav čitateljima Zadarskog lista

Veliki dan za pamćenje za oko 150 vrtićke djece iz Dječjeg vrtića Biograd i Dječjeg vrtića Gardelin iz Pakoštana, ravnateljica Esme Brzić i Marije Miočić. U zabavnom parku Fun par Biograd sa svojim tetama, odgojiteljicama u bezbrižnoj i razdraganoj igri i zabavi proveli su više od tri sata.
- Vozili su vlakićima i autima, plovili brodicama, bili su svemirci, gusari i kauboji, pozirali u velikim ljuskama, super su se zabavljali. Djeca su prezadovoljna i više od toga, bez obzira jesu li tu došli po prvi puta ili su bili i ranije, u jednom dahu nam je ispričala Nikoleta, biogradska odgojiteljica.

Odrasli poput djece

- Ovdje se stvarno uživa. A za nas odrasle moglo bi se reći: uđeš kao odrasla osoba, iziđeš sretan kao dijete, sasvim ozbiljno govori Nikoleta.
Višesatni izlet vrtićke djece iz Biograda i Pakoštana se pretvorio u pravu dječju bajku.
- Za biogradsku vrtićku djecu prijevoz je omogućio Grad Biograd na Moru i hotelska kuća Ilirija. Prijevoz za pakoštansku djecu omogućili su Općina Pakoštane i udruga Vitezovi vranski, dok je Fun park Biograd svima omogućio besplatni ulaz i prigodni dar, kazala je Petra Meić-Kraljević iz Fun parka Biograd.
- Maraska Zadar je osigurala sokove, Tvornica kruha Zadar krafne, a Ledo sladolede, obznanila je Meić–Kraljević.
Fun Park Biograd prvi je tematski park ove vrste u Hrvatskoj. Njegov položaj između turističkih mjesta Biograda na Moru i Pakoštana učinila je to da su sinergijom više čimbenika biogradska i pakoštanska vrtička djeca razdragano i razigrano uronila u svijet mašte, doživljaj koji će dugo pamtiti.

Kauboji, indijanci, gusari

Naime, uz popularne atrakcijske cjeline zvane Svemir, Gusarski grad te Divlji Zapad, djeci se višesatni izlet pretvorio u pravu avanturu.
- Dobrodošli u Divlji zapad Fun parka Biograd. Ovdje se možete, na tragu Indiana Jonesa, diviti životinjskim carstvom i drevnim stanovnicima naše planete, dinosaurima na koje ćete naići usred zapanjujuće flore. Za hrabre kauboje među vama, Fun park Biograd nudi mini vlakić za mališane i malo veće pustolove. Mali kauboji i Indijanci mogu se zabaviti na ljuljački Indian Canoe ili veslati kanuom kroz park. Ovi mali kanui namijenjeni su samo najmlađim avanturistima i pod nadzorom su operatera, objašnjavala je Petra, gostoljubivi domaćin i vrsni animator.

Pregršt zabave i igre

Pored toga, mališani mogu upotrijebiti svoju snagu vožnjom na Eureki i sebe uzdizati u zrak ili pokazati svoje vještine jahanja na Wild Bullu, pozvala je Meić-Kraljević.
Putovanje tematskim cjelinama nastavljeno je u Gusarskom gradu gdje su djeca sa svojim ravnateljicama i tetama bacili sidro kako bi otkrili ovaj jedinstveni vodeni svijet te su s vodenim topovima pokazivali svoje vještine na gusarskim brodovima.
- Jako sam sretan. Baš nam je lijepo, puno se zabavljamo, rekao je Duje (4), a potvrdili Ema (4), Jakov (6), Krešimira (4), Roko (6), Ivana (5), Luka (5), David (5), Nika (6), Jakov (4), Matej (5), Sara (6) i druga vrtićka djeca iz Biograda i Pakoštana.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)