Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Izlet vrtićke djece pretvorio se u pravu avanturu i bajku

15.09.2021. 10:05


Veliki dan za pamćenje za oko 150 vrtićke djece iz Dječjeg vrtića Biograd i Dječjeg vrtića Gardelin iz Pakoštana, ravnateljica Esme Brzić i Marije Miočić. U zabavnom parku Fun par Biograd sa svojim tetama, odgojiteljicama u bezbrižnoj i razdraganoj igri i zabavi proveli su više od tri sata.
– Vozili su vlakićima i autima, plovili brodicama, bili su svemirci, gusari i kauboji, pozirali u velikim ljuskama, super su se zabavljali. Djeca su prezadovoljna i više od toga, bez obzira jesu li tu došli po prvi puta ili su bili i ranije, u jednom dahu nam je ispričala Nikoleta, biogradska odgojiteljica.


Odrasli poput djece
– Ovdje se stvarno uživa. A za nas odrasle moglo bi se reći: uđeš kao odrasla osoba, iziđeš sretan kao dijete, sasvim ozbiljno govori Nikoleta.
Višesatni izlet vrtićke djece iz Biograda i Pakoštana se pretvorio u pravu dječju bajku.
– Za biogradsku vrtićku djecu prijevoz je omogućio Grad Biograd na Moru i hotelska kuća Ilirija. Prijevoz za pakoštansku djecu omogućili su Općina Pakoštane i udruga Vitezovi vranski, dok je Fun park Biograd svima omogućio besplatni ulaz i prigodni dar, kazala je Petra Meić-Kraljević iz Fun parka Biograd.
– Maraska Zadar je osigurala sokove, Tvornica kruha Zadar krafne, a Ledo sladolede, obznanila je Meić–Kraljević.
Fun Park Biograd prvi je tematski park ove vrste u Hrvatskoj. Njegov položaj između turističkih mjesta Biograda na Moru i Pakoštana učinila je to da su sinergijom više čimbenika biogradska i pakoštanska vrtička djeca razdragano i razigrano uronila u svijet mašte, doživljaj koji će dugo pamtiti.


Kauboji, indijanci, gusari
Naime, uz popularne atrakcijske cjeline zvane Svemir, Gusarski grad te Divlji Zapad, djeci se višesatni izlet pretvorio u pravu avanturu.
– Dobrodošli u Divlji zapad Fun parka Biograd. Ovdje se možete, na tragu Indiana Jonesa, diviti životinjskim carstvom i drevnim stanovnicima naše planete, dinosaurima na koje ćete naići usred zapanjujuće flore. Za hrabre kauboje među vama, Fun park Biograd nudi mini vlakić za mališane i malo veće pustolove. Mali kauboji i Indijanci mogu se zabaviti na ljuljački Indian Canoe ili veslati kanuom kroz park. Ovi mali kanui namijenjeni su samo najmlađim avanturistima i pod nadzorom su operatera, objašnjavala je Petra, gostoljubivi domaćin i vrsni animator.




Pregršt zabave i igre
Pored toga, mališani mogu upotrijebiti svoju snagu vožnjom na Eureki i sebe uzdizati u zrak ili pokazati svoje vještine jahanja na Wild Bullu, pozvala je Meić-Kraljević.
Putovanje tematskim cjelinama nastavljeno je u Gusarskom gradu gdje su djeca sa svojim ravnateljicama i tetama bacili sidro kako bi otkrili ovaj jedinstveni vodeni svijet te su s vodenim topovima pokazivali svoje vještine na gusarskim brodovima.
– Jako sam sretan. Baš nam je lijepo, puno se zabavljamo, rekao je Duje (4), a potvrdili Ema (4), Jakov (6), Krešimira (4), Roko (6), Ivana (5), Luka (5), David (5), Nika (6), Jakov (4), Matej (5), Sara (6) i druga vrtićka djeca iz Biograda i Pakoštana.