Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Predsjednici mažoretkinja Željki Vitlov posebno priznanje

15.09.2021. 11:49


Zadarske mažoretkinje su proteklog vikedna sudjelovale na Državnom prvenstvu mažoretkinja Republike Hrvatske u Glini te se vratile sa odličnim rezultatima te s posebnim priznanjem za njihovu predsjednicu, Željku Vitlov.
Na 24. po redu državnom prvenstvu mažoretkinja koje se održalo pod pokroviteljstvom Grada Gline i pokroviteljstvom Vlade RH, natjecalo se 30 formacija i 25 neformacija. Formacija Zadarskih mažoretkinja je osvojila 7. mjesto.
Solo nastup Saše Ruško iz Vira osvojio je srebrnu medalju u neformaciji, a mažoretkinje otoka Ugljana 4. mjesto u formaciji.
– Jako smo sretni s ovakvim rezultatima. Saša je veliki talent, odlično je predstavila i sebe, a i svoj Vir. Mažoretkinje otoka Ugljana su također jako uspješno nastupile, posebno s obzirom na to da je to nova generacija kadetkinja koja je prvi put bila na Državnom. Cure su tek sad vidjele i shvatile o čemu sam konstanto pričala, što znači profesionalnost i originalnost mažoret plesa, rekla je Vitlov.
Zadarski tim je također dao sve od sebe, natjecale su se u kadetima u dobi od 8 do 11 godina.
Natjecanje se održalo na otvorenom, a kako ih je poslužilo lijepo vrijeme, tako su i navijači mogli pokazati svoje umijeće.
Suci su ocjenjivali kompletno sve – od odore, glazbe, koreografije, ljepote koreografije, opći dojam, umjetnički dojam, težinu štapa…
– Bilo je jako emotivno i stvarno smo kao jedna obitelj. Ponosne smo te zahvaljujemo Gradu i Županiji na pomoći te što su nam velika podrška u našem profesionalnom radu. Mažoretkinje su bile na samom otvorenju gdje su predale dar gradonačelniku Gline. Upriličen je i svečani prijem te je Hrvatski mažoret savez otvorio Prvenstvo, ispričala je Vitlov, koja ima još jedan, osobni razlog za veselje.
Naime, Vitlov je jedina dobila posebno priznanje Hrvatskog mažoret saveza za najveći strukovni doprinos i strukovna dostignuća u mažoret plesu za 2021. godinu.
– Za mene je to veliki uspjeh i jako me obradovalo što Savez vidi moj rad i trud u mažoret plesu. Želim zahvaliti našim općinama Kali, Preko,Pašman i Tkon. Hvala roditeljima koji su nam podrška i koji su oduševljeni sa našim radom, zahvaljujemo im na velikom povjerenju koje ćemo uvijek iznova željeti opravdati. Također, veliko hvala mojoj trenerici i pomoćnoj trenerici Ivi Vrkić i Bernardi Klarin koje su samnom bile cijelo vrijeme, zaključila je Vitlov.