Tri kamere čuvaju rivu

Slika korisnika admin
riva_kamere2
Filip BRALA
Za sustav videonadzora iz gradskog proračuna plaćeno nešto više od 159.000 kuna

Nad poznatim zadarskim znamenitostima novijega vremena, nad Pozdravom suncu i Morskim orguljama, postavljen je videonadzor, čime ih se želi zaštititi od daljnjih devastacija.

Naime, u zadnje vrijeme dogodila su se znatna oštećenja na fotonaponskim ćelijama instalacije Pozdrav suncu, a drski počinitelji su ostali nepoznati. Dapače, uništenja fotoćelija su se i po nekoliko puta ponavljala, pa su gradski čelnici odlučili da se tome stane na kraj danonoćnim snimanjem ta dva objekta. I snimanja su upravo krenula, nakon što je ugrađen cijeli sustav zaštite. Postavljene su uz objekte tri kamere povezane s kontrolnim punktom u prostoru Pomorske policije i odsad će se tijekom 24 sata snimati Morske orgulje i Pozdrav suncu i pratiti svaki posjet i sve što se događa oko ta dva vrlo posjećena objekta.

U organizaciji tvrtke Obala i lučice, u čijem sastavu su i ova dva zanimljiva gradska objekta, ugradnju sustava zaštite obavila je zaštitarska tvrtka Adriatic Security d.o.o., koja će i održavati taj sustav. Točnije, potpisan je ugovor koji će trajati jednu godinu, koliko će biti dug i jamstveni rok, a nakon toga, ako sve bude kako je dogovoreno, potpisat će se i trajniji ugovor o održavanju sustava za zaštitu Pozdrava suncu i Morskih orgulja.

Kako smo saznali od pomoćnika direktora Obale i lučica Ede Duke, sada će se montirati i table s upozorenjima da se nad navedenim objektima obavlja videonadzor. Obavijesti će osim na hrvatskome, biti i na engleskom jeziku.

Cijeli ovaj sustav tehničke zaštite stoji nešto više od 159.000 kuna, a novac se osigurao iz gradskoga proračuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno