Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Dino Dvornik i dalje živi među nama

Autor: Tomislav Jerak

14.10.2009. 22:00
Dino Dvornik i dalje živi među nama


Duh prerano preminulog hrvatskog glazbenog velikana Dina Dvornika i dalje je među nama, zahvaljujući njegovim dugogodišnjim glazbenim suradnicima i prijateljima, koji su njemu u čast osnovali “Dino Dvornik tribute band”, kako bi očuvali spomen na čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi i šire. Kako to zvuči uživo, imat ćete prilike poslušati ovog petka u klubu Arsenal.
Dino Dvornik Tribute Band je pokrenut na inicijativu članova banda i Danijele Dvornik, supruge legende hrvatske glazbe Dina Dvornika u želji da njegov glazbeni opus i dalje živi u svom najprivlačnijem obliku, na koncertnim pozornicama.
Ovaj band je sastavljen od ponajboljih hrvatskih glazbenika koji su u raznim periodima i u raznim formacijama intenzivno suradjivali na koncertima i studijskim projektima prerano preminulog hrvatskog kralja funka.
Tako u ovom sjajnom kvintetu svira jedan od najboljih hrvatskih bubnjara Damir Šomen, koji je svirao s Dinom u najslavnijim danima Songkillersa te je s njima snimio i kultni album, “Live in Munchen”, a osim s Dinom Dvornikom, Damir Šomen je suradjivao s velikim imenima hrvatske estrade kao što su Thompson, Gibonni, Majke, Novi Fosili i mnogi drugi.
Bas gitaru svira Alen Svetopetrić, jedan od naših najboljih basista, višestruki dobitnik nagrade Status, koji je inače stalni član televizijskog Studio10 banda, Novih Fosila i The Bastardza, a u svojoj je karijerti suradjivao sa svim relevantnim imenima na hrvatskoj glazbenoj sceni. S Dinom Dvornikom suradjivao je na nekoliko albuma i mnogim koncertima.
Klavijature u Dino Dvornik Tribute Bandu svira Dinov stari suradnik iz vremena albuma “Live in Munchen”, Gojko Tomljanović, koji je zapažene rezultate ostvario u suradnji na Dinovim velikim hitovima Afrika, Žigolo i mnogim drugim. Osim s Dinom, Gojko je dugugodišnji suradnik Josipe Lisac i The Bastardza.
Gitarist ovog banda je Zoran Jaeger Jex, takodjer dugogodišnji suradnik Dina Dvornika, inače utemeljitelj, kompozitor i gitarist kultnih Bastardza. Dobitnik je 4 nagrade Porin, a nominiran je za nagradu Status za najboljeg gitaristu 2007. godine.
Gore navedena četvorka takodjer je snimila i Dinov posljednji studijski album “Pandorina kutija”.
Vokalni solist ovog projekta je Mario Huljev, jedna od najbrže rastućih pjevačkih zvijezda u nas, za kojeg i publika i struka imaju samo riječi pohvale, a i sam Dino Dvornik bio je oduševljen Mariovim vokalnim sposobnostima.
Dino Dvornik Tribute Band izvodi sve Dinove velike hitove i izuzetna autorska kvaliteta tih pjesama kao i neosporne vrhunske izvodjačke kvalitete ovog banda, garancija su za izuzetan glazbeni doživljaj i funky party u stilu neponovljivog Dina Dvornika. Na velikom Tribute to Dino i Boris Dvornik koncertu u Splitu, 09. 07. 2009. godine na Bačvicama, ovaj je sastav svirao Dinove velike hitove uz poznate izvodjače kao sto su Gibonni, Josipa Lisac, Neno Belan, Ivana Kindl, Marijan Ban i drugi, a u pripremi je i album i DVD sa tog koncerta.
Dino Dvornik Tribute Band nastupa u Zadru u klubu Arsenal, u petak 16. listopada, a najavljuje se i veliki koncert u prosincu u zagrebačkoj Tvornici.