Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Izabrana učiteljica povukla molbu za posao

14.10.2010. 22:00
Izabrana učiteljica povukla molbu za posao


Zemunička trakavica o upražnjen mjestu razredne nastave 1. razreda u Osnovnoj školi Zemunik i dalje se nastavlja. Iako je devetočlani školski odbor od sveukupno 54 kandidata prije 10-ak dana shodno provedenom javnom natječaju primijenio Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji jednoglasno donio odluka da se za učiteljicu primi kći poginulog branitelja iz Škabrnje Marija Rogić, dogodio se obrat. Učiteljica iz Škabrnje, zbog, najvjerojatnije, roditeljskog nezadovoljstva, njihovog potpisivanja peticije, najavom bojkota nastave te medijskog pritiska, jednostavno je odustala od posla. Zemuničkim prvašićima ponovno predaje učiteljica Tina Perić iz Zemunika, koja je u ovoj školi i bila privremeno zaposlena od početka školske godine.
– Zbog nastale situacije ravnateljica škole Tamara Narančić je već za danas sazvala sjednicu školskog odbora. Hoće li se natječaj poništiti i raspisati novi ili će se između ostalih kandidata, koji su se javili na nedavni javni natječaj izabrati nova učiteljica, vidjet će se na sjednici školskog odbora. Naime, ravnateljica Narančić osim što će proučiti zakon i dodatno će se konzultirati s mjerodavnim, između ostalih i s osnivačem škole, Zadarskom županijom. Svakako treba naglasiti da će školski odbor u potpunosti raditi po zakonu, pojašnjava zemunički načelnik Josip Marušić, ujedno i član školskog odbora.
Zemunički školski odbor ima devet članova. Tri člana predlaže osnivač, Zadarska županija, dva člana predlaže Ured državne uprave, jednog člana bira radničko vijeće, dva člana su iz redova učitelja, nastavnika i stručnih suradnika, dok je jedan član iz reda roditelja koji nije radnik škole, na prijedlog vijeća roditelja.
Na javni natječaj za jedno radno mjesto pristigle su 54 molbe iz svih krajeva Hrvatske.