Novigrad još čeka kanalizacijski sustav

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
novigrad_klapan1
Adam VIDAS
Joso Klapan, načelnik Općine Novigrad

Uskoro kreću dodatni nepredviđeni radovi na izgradnji treće faze sustava odvodnje i pročišćivanja otpadnih voda u Novigradu. Naručitelj je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, a izvođač radova ostaje CONING ECOGRADNJA d.d. Varaždin koja obavlja i ostatak radova.

- U pitanju su radovi koji nisu predviđeni u ugovornom troškovniku, a potrebni su da bi se uređaj mogao staviti u potpunu funkciju. Radit će se iskopi za proširenje rovova, asfaltiranje makadamske površine, uređenje pristupne ceste uređaju, geodetsko snimanje izvedenih radova, hidroizolacija podmorskog ispusta i ostali sitni građevinski radovi, ukupno u vrijednosti od oko 350.000 kuna, govori Joso Klapan, načelnik Općine Novigrad.

Projekt izgradnje treće faze sustava odvodnje i pročišćivanja otpadnih voda u Novigradu podijeljena je u dva dijela.

- Prvi dio radova uključivao je uređaj za pročišćavanje, 270 metara podmorskog ispusta, kolektore, dvije crpne stanice i to je koštalo oko 4,8 milijuna kuna. Sad se ide na dodatne nepredviđene radove, a potom u drugi dio izgradnje. U drugom dijelu će se izgraditi još petsto metara podmorskog ispusta. To će koštati oko 1,2 milijuna kuna, govori Klapan te dodaje da su za obje faze već ishodovane građevinske dozvole.

- Kad se radio projekt išlo se na biološki pročišćivač otpadnih voda, ali recenzent projekta je smatrao da je to preskupo pa se moralo ići na mehanički uređaj s podmorskim ispustom. Nakon što uređaj proradi, slijedi izgradnja četvrte faza sustava odvodnje, što se odnosi na Crnopalj. Taj ćemo projekt nominirati na europski fond IPARD i Ministarstvo regionalnog razvoja. Izgradit će se još dvije crpne stanice, na njih će se vezati i kuće u Dragi. Tada će napokon cijeli Novigrad imati uređenu kanalizaciju, govori Klapan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno