Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Udruga će tražiti olakšice za umirovljenike

14.10.2010. 22:00
Udruga će tražiti olakšice za umirovljenike


Od konkretnijih akcija udruga je u trenutačnim pregovorima s nekoliko trgovačkih lanaca na Poluotoku koji će biti voljni članovima naše udruge dati veći popust jednom mjesečno, kako bi olakšali našim umirovljenicima, istaknuo je predsjednik udruge prof. Josip Gatara
U prostorijama Gradske udruge umirovljenika jučer je održana javna tribina u povodu osnivanja nove udruge umirovljenika Poluotoka koja će u budućnosti djelovati pod imenom Udruga umirovljenika “Poluotok Zadar”.
Udruga svojim djelovanjem želi okupiti sve umirovljenike Poluotoka kao i ostale umirovljenike koji se žele uključiti u rad te svojim sugestijama, prijedlozima i savjetima sudjelovati u što uspješnijoj realizaciji zacrtanih planova.
– Grad Zadar ima oko 18 tisuća umirovljenika, a u gradskoj udruzi umirovljenika učlanjeno je samo 600 članova, od kojih je 120 s Poluotoka. Na Poluotoku se nalazi oko 2.500 umirovljenika, a što veći broj želimo uključiti u našu udrugu, kazao je prof. Josip Gatara, predsjednik Udruge umirovljenika “Poluotok Zadar”, dodavši da udruga želi pomagati umirovljenicima, ostvariti neke olakšice za umirovljenike te im pomoći u zadovoljavanju osnovnih potreba.
Na tribini se raspravljalo o planovima koje udruga želi što prije ostvariti; organizacija odlazaka u razna lječilišta, organizacija izleta, osiguravanje povoljnije nabave drva, zimnice i sl., rad na aktivnoj društvenom životu umirovljenika Poluotoka te organizaciji izložbi, susreta, rekreativnih i sportskih natjecanja.
– Nedavno je ispred staračkog doma na Sfingi srušen jedan umirovljenik, i to pokazuje kako je ovaj grad prestao biti grad pješaka te upozoravamo da je takvo ponašanje nedopustivo, istaknuo je Venci Jurin, predsjednik Udruge davatelja krvi “Kalelarga”.
Umirovljenici su upozorili i na vožnju biciklima na području Poluotoka, naglasivši da jurnjava biciklom predstavlja opasnost za starije ljude te kako tu vožnju nitko ne kontrolira i ne kažnjava.
– Od konkretnijih akcija udruga je u trenutačnim pregovorima s nekoliko trgovačkih lanaca na Poluotoku koji će biti voljni članovima naše udruge dati veći popust jednom mjesečno, kako bi olakšali našim umirovljenicima, istaknuo je predsjednik udruge prof. Josip Gatara.
Udruga “Poluotok Zadar” također planira pomagati umirovljenicima na Poluotoku kojima treba pomoć i koji nisu u mogućnosti dolaziti do udruge, kao i surađivati s mladima na Poluotoku koji su voljni pomoći članovima Udruge.
Također predstavljen je i prijedlog programa rada za nadolazeću godinu, koji se sastoji od osamnaest točaka bitnih za umirovljenike Poluotoka.