Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zaskočiti renoviranu Dubravu

14.10.2010. 22:00
Zaskočiti renoviranu Dubravu


Dubrava je, kao i mi, u ovu sezonu krenula s podosta izmijenjenim rosterom u odnosu na lani. Otišli su neki igrači poput Šakića, Vragovića, Marića, a pristigli su ponajviše iz smjera Trnskog Garma i Bašljan koji imaju iskustvo igranja NLB lige te najperspektivniji mladi igrač Europe Dario Šarić – kazao je Plantak
Prvo gostovanje i to jedno od najzahtjevnijih, ono u Dubravi, je večeras pred košarkašima Borik-Puntamike. Nada za eventualnim bodovima u ovom susretu počiva na dobroj formi koja je evidentna u redovima zelenih kroz kompletno pripremno razdoblje i na osnovi fenomenalne pobjede u 1. kolu nad VROS Dardom. S druge strane Dubravaši su ostali kratki u Rijeci kod Kvarnera 2010 gdje su izgubili 15 razlike (69:84). U ovako izjednačenoj ligi ipak domaća momčad je u većini slučaja veliki favorit kao što će i naznačiti trener Puntamičana, Neven Plantak.
– Dubrava je, kao i mi, u ovu sezonu krenula s podosta izmijenjenim rosterom u odnosu na lani. Otišli su neki igrači poput Šakića, Vragovića, Marića, a pristigli su ponajviše iz smjera Trnskog Garma i Bašljan koji imaju iskustvo igranja NLB lige te najperspektivniji mladi igrač Europe Dario Šarić. Također su na poziciji playa doveli Nakića iz Zaboka, a ostao im je centarski par Cvjetković-Čuljak. U kvoti igrača do 91′ godišta imaju širok izbor, pa tako uz Šarića je tu još jedan odličan mladi igrač Juričić koji je zapravo Cibonin igrač i prošao je s njima kompletne pripreme. Iako su podosta izmijenili sastav ove prinove ukazuju da se radi o vrlo kvalitetnoj momčadi koja ima po nekoliko kvalitetnih rješenja na svakoj poziciji.
Gdje leži vaša prilika za pobjedom?
– Sigurno je odgovor u našoj prezentaciji koja bi trebala biti na razini pristupa protiv VROS Darde. Maksimalno odigrati u obrani i biti učinkovit u napadu i onda nam sigurno šanse rapidno rastu. No, treba istaknuti kako imamo izuzetno mladu momčad sklonu oscilacijama tako da ništa nije garantirano. Ja se nadam maksimalnom angažmanu mojih igrača, a ako nam se ukaže prilika da uzmemo pobjedu nećemo se libiti i to napraviti – istaknuo je Plantak koji je dobro proučio kako bi se trebalo suprostaviti Dubravašima.
– Oni dosta igraju zonu 2-3 i tu moramo biti oprezni i maksimalno koncentrirani da ne bi upali u crne rupe koje bi nas mogle koštati. Također, trebamo izbjegavati igru pet na pet, jer su individualno jači od nas. Njihov poraz u Rijeci od 15 razlike je i nerealan, jer su bili u egalu s njima do 37. minute. Jedino pozitivno u ovoj priči o Dubravi za nas je što su se dosta kasno okupili te se još nisu uspjeli posložiti kako bi to volio njihov trener Boris Gnjidić – za kraj će Plantak.
 


Opasni Dubravini šuteri


Prošle sezone Puntamičani su uspjeli odnijeti puni plijen iz vruće dvorane u Dubravi. Akter tih pobjeda bio je Marino Jurjević koji se nada da bi i u ovom ogledu prevaga mogla otići na stranu “zelenih”.
– Imamo svoju šansu, a to se zasniva najviše na našoj dobroj formi kroz pripreme i ovoj prošloj utakmici protiv Darde. Moramo odigrati koncentrirano u obrani, i pokušati zaustaviti Dubravinu opasnu šutersku liniju koju predvode Bašić, Bašljan i Garma. Pod košem imaju Cvjetkovića i Čuljka, a tu je i mladi Šarić koji je izuzetno neugodan u igri jedan na jedan. Pored svega toga, nema straha jer imamo pravu atmosferu u momčadi i svi se nadamo da možemo ponoviti prošlu sezonu kad smo uzeli puni plijen iz Dubrave – kazao je Jurjević.




 


A – 1 liga košarkaša


Raspored 2. kola: Dubrava – Borik-Puntamika (petak, 20.30), Dubrovnik – Zabok, Alkar – Kvarner, Split – VROS Darda, Trogir – Svjetlost