Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Devet zadarskih navijača prekršajno prijavljeno zbog vandalizma

14.10.2011. 22:00
Devet zadarskih navijača prekršajno prijavljeno zbog vandalizma


Skupina navijača NK Zadra, među kojima je bilo i dvoje maloljetnika, upali su večer prije utakmice u dvorište hotela Kolovare gdje su odsjeli igrači Dinama. Tamo su porazbijali hotelski inventar, nakon čega su uhvaćeni te su protiv njih podnesene prekršajne prijave zbog vandalskog ponašanja


Devet mladih Zadrana, među kojima i dva maloljetnika, zaradilo je prekršajne prijave zbog vike, galame i razbijanja inventara u hotelu Kolovare gdje su u to vrijeme bili smješteni nogometaši NK Dinama.
– Policija je na ulici nedaleko od hotela zamijetila skupinu navijača koji su vikali i pjevali navijačke pjesme. U jednom trenutku ušli su u stražnje dvorište hotela nakon čega su u bazen bacili nekoliko plastičnih ležaljki, prevrnuli nekoliko “pitara” s cvijećem te razbili dva stakla na hotelskom restoranu. Privedeno je devet osoba od kojih su dvoje maloljetnici te je s njima u nazočnosti roditelja obavljen razgovor. Protiv svih je podignut optužni prijedlog za prekršaj narušavanja javnog reda i mira – rekao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan napominjući kako su devetorica “nestašnih” mladića dobili još i zabranu pristupanja objektu.
A kako je incident, u kojem je nastradao inventar hotela, izbio večer uoči utakmice Dinamo-Zadar, na Stanovima je postojala bojazan kako on ne bi eskalirao i prerastao u obračun navijačkih skupina Tornado Zadar i Bad Blue Boysa iz Zagreba, no Zadrani poručuju kako razloga za takvo što nema.
– Mi ćemo otići na utakmicu kako bi podržali naše igrače, a straha od nekih izgreda i nereda zaista nema. Članovi Tornada ograđuju se od incidenta koji se dogodio na Kolovarama u četvrtak u noći, a uvjereni smo kako među izgrednicima nije bio nitko od naših članova – rekao je Antonio Pejić, glasnogovornik zadarskog Tornada dodajući kako su u vrijeme incidenta većina njihovih članova bila na Trgu Pet bunara gdje se održavao koncert. Nakon toga su, kaže Pejić, neki dečki otišli svojim kućama, a neki su ostali kako bi pomogli pospremiti binu.