Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Marinku Matešiću uvjerljivo prvo mjesto

Autor: Branko Božić

14.10.2012. 22:00
Marinku Matešiću uvjerljivo prvo mjesto


Prvo mjesto s osvojenih 57 bodova pripalo je Marinku Matešiću, a slijedili su ga Zoran Krizman sa 55 bodova i Arden Dražević sa 54 boda


Kako bi u trajnosti zadržali sjećanje na utemeljitelja i začetnika streljaštva u Zadarskoj županiji Emila Brkulja, koji je preminuo neposredno pred početak Domovinskog rata, čelni ljudi zadarskog streljačkog kluba Lovac na čelu s predsjednikom Vjekoslavom Suraćem su na strelištu letećih meta Žmirići organizirali još jedan, 15. po redu memorijalni turnir u gađanju glinenih golubova.
Po izrazito povoljnim vremenskim uvjetima natjecalo se u olimpijskoj disciplini trap, u kojoj su nastupili lovci iz većeg broja lovačkih društava sa zadarskog područja.
Vjekoslav Surać je otvarajući manifestaciju rekao da je Emil Brkulj uz Krstu Telesmanića, Jakova Lovrića, Matu Petrića, Nedjeljka Butića, Danijela Telesmanića, Jakova Karduma i ostale bio lučonoša zadarskog streljaštva.
– Lovci Zadarske županije njegovim rezultatima se ne ponose samo u Hrvatskoj, već i šire. S obzirom na činjenicu da je grad Zadar sa svojim zaleđem od davnina poznat po streljaštvu, zadatak i obveza nas starijih je da naše znanje prenosimo na mlade lovce. Koristim ovu prigodu da se zahvalim svima koji su sudjelovali u obnovi ovog strelišta, koje je jedno od najljepših u Republici Hrvatskoj, a posebno Marinku Matešiću iz Bokanjca koji je u njega uložio godine svog rada i strpljenja.
Po ocjeni suca Davora Vranića prvo mjesto s osvojenih 57 bodova pripalo je Marinku Matešiću, a slijedili su ga Zoran Krizman sa 55 bodova, Arden Dražević sa 54 boda, Luciano Ćustić 53 boda, Lecio Matešić sa 51 bodom, Denis Ljubičić s 46 bodova i tako redom.
Pehare i medalje kao dar organizatora najuspješnijima je uručio predsjednik Vjekoslav Vjeko Surać, nakon čega je uslijedilo neizostavno zajedničko fotografiranje. Natjecanje je završeno zajedničkim lovačkim ručkom.