Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vežica u zadarskom čvoru

Autor: Šime Ćurko

14.10.2012. 22:00
Vežica u zadarskom čvoru

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Konačno su i Zadrani dočekali da na jedno gostovanje putuju kao favoriti. I u toj se ulozi društvo s Višnjika odlično snašlo u Rijeci kod Gornje Vežice. Zadrani su lako riješili posao u drugom ovosezonskom nastupu u Skupini II te su preuzeli vodeće mjesto na ljestvici.
Prvi set bio je izjednačen do prvog tehničkog time-outa nakon kojeg su Zadrani ubacili u višu brzinu, poveli 12:7 i lako završili posao. Problemi za goste naslućivali su se u drugom setu u kojem su Vežičani poveli 6:0 zahvaljujući neforsiranim pogreškama Zadra. Ipak, već do prvog tehničkog time-outa Zadar je došao na poen zaostatka (7:8). Izjednačeno je bilo do 16:16 da bi Zadrani potom, kao i u prvom setu, završnicu odradili bez pogreške. Treći set ponudio je najmanje neizvjesnosti budući da su igrači s Višnjika poveli od početka i prednost održavali tijekom cijelog seta. Domaćini su dosta griješili tijekom cijele utakmice, imali su i problema s prijemom, što je Zadranima dodatno olakšalo posao.
– Kontrolirali smo igru i rezultat tijekom cijele utakmice i zasluženo pobijedili. Bili smo odlični u bloku koji nam je donio dosta poena. Počeli smo sezonu sa šest osvojenih bodova i to je dobar poticaj našim ambicijama da nakon prvog dijela sezone budemo među četiri momčadi u našoj skupini – kaže Marin Masnić, trener Zadra.


GORNJA VEŽICA – ZADAR 0:3


(16:25, 17:25, 17:25)
RIJEKA – Dvorana Mladosti. Gledatelja: 60. Suci: Raca i Perić (oba Zagreb).
GORNJA VEŽICA: K. Pervan 6, Maričić, Bukša 3, Rogić 9, Bradić 6, Šimičić 1, Pujić, Šorli, Lasić 5, Zubčić, Grozdanić 2, S. Pervan (L). Trener: Velin Grozdanić.
ZADAR: Burčul, Viduka 8, Frleta 8, Surać 7, Karamarko, Škara 5, Grubišić 6, Šestan 15, Belić (L). Trener: Marin Masnić.
Napad poeni: Gornja Vežica 24; Zadar 32.
Blok poeni: Gornja Vežica 5; Zadar 13.
Servis poeni: Gornja Vežica 3; Zadar 4.
Neforsirane pogreške: Gornja Vežica 20; Zadar 13.
Servis pogreške: Gornja Vežica 6; Zadar 6.