Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Marko Šutalo potpisao do kraja sezone

14.10.2013. 22:00
Marko Šutalo potpisao do kraja sezone


Dobili smo koš-igrača, koji je i obrambeno vrlo odgovoran. To je profil igrača kakav nam je nedostajao. Lani je u obe međusobne utakmice bio naš krvnik i drago mi je da će sada biti na našoj strani – rekao je Branko Skroče


“Treba paziti na njega, jer i samo ime mu govori da ima dobar šut.” Tako je prije pet godina u televizijskom prijenosu iz Novog Sada, pola u šali, pola ozbiljno, govorio Giuseppe Giergia, tadašnji sportski direktor KK Zadar. U međuvremenu, Marko Šutalo trpao je zadarski koš. Sa 16 poena (5-7 za dva, 2-3 za tri), četiri skoka, tri asistencije i dvije osvojene lopte, predvodio je Vojvodinu do pobjede 73:65. Nakon tog susreta uprava Zadra smijenila je trenera Aleksandra Petrovića, čiji se put sa Šutalom ponovno isprepleo prošle godine, kada je postao izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine. Šuter iz Bačke Topole na Eurobasketu u Sloveniji igrao je prosječno 21 minutu i postizao šest poena, uz 50% šuta za dva, 39% za tri, te bez promašaja s crte slobodnih bacanja. Nakon odlične prošle sezone u Širokom (34 minute, 14,6 poena, 3,1 skok i 2,9 asistencija), razišao se s klubom iz Hercegovine i do jučer je bio bez angažmana.
– Potpisali smo ugovor do kraja sezone, uz dobre želje da će se Marko uklopiti pa da na proljeće razgovaramo i o produljenju. Bili smo u kontaktu još prije nekoliko mjeseci, ali tada su okolnosti bile drugačije i nismo se uspjeli dogovoriti. Sada jesmo i nadam se da će to biti suradnja na obostrano zadovoljstvo – rekao je Branko Skroče.
Šutalo će premijeru u dresu Zadra imati u nedjelju kod Partizana u Beogradu, a tamo po svemu sudeći neće putovati Scoop Jardine.
— više u tiskanom izdanju