Ruševina prijeti stanarima i učenicima Klasične gimnazije

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Iako su zadarski komunalci još prije par godina upozorili  sve nadležne institucije na opasnost od urušavanja dvokatnice u centru  grada, predjelu Kampo Kaštelo, nitko ni do danas ništa nije poduzeo.

Zubom vremena odavno načeta građevina ovih je dana dobila novu  pukotinu zbog koje se jedan zid opasno nagnuo nad Ulicu Jeronima Vidovića u neposrednoj blizini Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Osim  gimnazijalaca koji tuda svakodnevno prolaze, u strahu od urušavanja  zida su i stanari iz susjednih zgrada koji su se zbog ovog problema  obraćali na brojne adrese među kojima i komunalnoj službi grada.

Grad Zadar prvi put je u toj ulici intervenirao i izveo zahvat još prije  dvije godine. Tada je postavljena sigurnosna drvena skela, a po dojavi  stanara da se situacija pogoršala, opasnu građevinu obišli su u ponedjeljak.

- Izišli smo na teren i uvjerili se da je pukotina na zidu zaista veća  nego je bila prije dvije godine pa smo obavijestili konzervatorski odjel i  građevinsku inspekciju, potvrdio je Edo Fantela, voditelj Odsjeka za komunalno redarstvo Grada Zadra, a stanari u susjednoj zgradi su nam se  požalili kako strahuju da će se cijeli zid sručiti na njihove stanove.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno