ŽUC napokon dobio šest milijuna kuna od Hrvatskih cesta

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Na dnevnom redu jučerašnjeg kolegija župana Stipe Zrilića  našlo se polugodišnje izvješće o radu Županijske uprave za ceste Zadarske županije, u kojem se kaže kako se poslovanje odvijalo u planiranim  okvirima kroz sva tri programa: redovitog održavanja, izvanrednog  održavanja i programu građenja i rekonstrukcije županijskih i lokalnih  cesta. Podsjetimo, ŽUC u nadležnosti ima 73 županijskih i 182 lokalnih  cesta, odnosno ukupno 1.204 kilometra cesta.

Na radove redovitog održavanja županijskih i lokalnih cesta utrošeno  je 17,8 milijuna kuna, što je 90 posto od ukupno planiranih radova za  2014. godinu koji iznose 19,8 milijuna kuna.

Ravnatelj ŽUC-a Mile Fabijan zadovoljan je, pogotovo što su se i  prihodi izbalansirali, budući da su Hrvatske ceste uplatile ŽUC-u šest  milijuna kuna, odnosno sav planirani iznos za 2014. godinu koji je bio  predviđen po pravilniku o rasporedu sredstava iz Hrvatskih cesta.

Pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Andrija Marcelić izvijestio je o namjeri davanja 20 koncesija za obavljanje javne  zdravstvene službe u Zadarskoj županiji, i to 10 za opću/obiteljsku medicinu, te po pet za zdravstvenu zaštitu žena i dentalnu medicinu.

Najaktivniji na jučerašnjem kolegiju ipak je bio pročelnik za more i turizam Krešimir Laštro, budući da se najviše točaka dnevnog reda odnosilo upravo na davanje koncesija na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja.

Tvrtka Cromaris koja ima koncesiju za uzgoj bijele ribe na području  Ravskog kanala uz uvalu Lučica, tražila je da se izmijeni odluka o koncesiji u dijelu koji se odnosi na uzgojni kapacitet, pa umjesto dosadašnjih  580 tona godišnje, traže dozvolu za 1.041 tonu, kao i s dosadašnjih 50 na  60 tona na drugom uzgajalištu. Cromaris u obrazloženju svog zahtjeva  navodi kako je po prethodnoj Studiji utjecaja na okoliš godišnji kapacitet  uzgoja bio nerealno ocijenjen.

Odobrene su i koncesije za dva sidrišta, za Griparicu na otoku Škardi,  koja je dodijeljena jedinom ponuditelju, tvrtki Škarda Marine d.d. iz Zagreba, na rok od 10 godina. Koncesiju za sidrište u uvali Šipnate na otoku  Ižu dobila je domaća tvrtka Belle Adria iz Velog Iža.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno